web analytics

NFF 2010 – De dag van morgen #3: 25 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er zoal op het programma?

Tientallen films staan weer op het programma, dus het wordt weer keuzes maken. Gaat u naar Win/Win of Hunting & Zn? Naar Van God los of Langer licht? Of is het programma 3D-De diepte in, over de mogelijkheden en consequenties van 3D voor filmmakers, meer iets voor u?

Een greep uit het programma van de dag:
Om 10 uur begint het programma 3D-De diepte in, waar er in ruim vijf uur o.a. wordt uitgelegd hoe 3D filmen in de praktijk werkt, en zal de eerste Nederlandse 3D film, Amphibious, centraal staan.

Voor wie toch meer afwisseling zoekt is er ook genoeg keuze. Een aantal films uit de competitie van dit jaar zijn zeer de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan Win/Win of Schemer, die om 21.00 in première gaat in de stadsschouwburg. Daarnaast zijn er een paar oudere films die weer op het grote doek te zien zijn. Van God los, Langer licht en Skin draaien tegelijkertijd, dus dat wordt kiezen. Of gaat u misschien toch naar de talkshow op het festivalpaviljoen?

Film van de dag

Schemer
De Nijmeegse Maja Bradaric werd in 2003 op brute wijze vermoord door haar vrienden. Schemer, de nieuwste film van Hanro Smitsman (Skin) vertelt het verhaal achter de moord.

Met een onderhoudende vertelstructuur ontleedt de regisseur relaties en spanningen binnen een vriendengroep. De aanloop naar de moord gaat met soms met vreemde sprongen; gedrag dat af en toe onverklaarbaar is. Echte verklaringen voor de bizarre gebeurtenis blijven uit. De gehele cast, die grotendeels uit jongeren bestaat, speelt fantastisch.

Reacties zijn gesloten.