web analytics

NFF 2010 – De dag van morgen #4: 26 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er zoal op het programma?
Bioscoop Rembrandt staat vandaag de hele dag in het teken van de One Night Stands, klassiekers als Ciske de Rat en Van geluk gesproken kunnen op groot scherm gezien worden, Anneke Blok geeft een kinderfeestje. Het is weer een nieuwe dag op het Nederlands Film Festival.

Een greep uit het programma van de dag:
De jaarlijkse serie One Night Stands wordt in blokken van twee films vertoond in Rembrandt. De serie met films van rond de vijftig minuten is een samenwerking van de NPS, VARA en VPRO om talentvolle jonge filmmakers te stimuleren.

In het Louis Hartlooper Complex wordt een filmfeestje voor kinderen gegeven. Gast van het jaar Anneke Blok heeft haar favoriete kinderfilm, Waar is het paard van Sinterklaas?, uitgekozen voor Lowiekes Filmfestijn.

‘s Middags staat het festivalpaviljoen in het teken van het spel Moordenaartje. Onder leiding van Frank Lammers wordt er een heus Nederlands Kampioenschap gehouden. De finale is om 17.00 uur.

Om 19.30 vindt de feestelijke première van Lang & gelukkig in de Stadsschouwburg plaats.

Film van de dag

R U There

David Verbeeks nieuwste film werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Cannes. R U There?, over een professionele gamer die zijn grip op de werkelijkheid kwijt is, deed mee in het programma Un Certain Regard, voor innovatieve cinema.

De film is vooral visueel gezien indrukwekkend. Het camerawerk van Lennert Hillege, met langzaam verschuivende focussen en prachtige kadreringen zorgt voor een dromerige en soms bijna hypnotiserende film. De werkelijkheid krijgt zo een surreële ondertoon, waardoor de kijker zich kan voelen zoals het hoofdpersonage.