web analytics

NFF 2010 – De dag van morgen #5: 27 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er zoal op het programma?
In Hoogt 1 vandaag om 13.30 uur ‘De middag van de nostalgie’, waarin Nouchka van Brakel, Monique van de Ven en Edwin de Vries praten over de film Een Maand later, die aansluitend vertoond zal worden. In Louis Hartlooper 3 het crossmediale programma game.nff, een bijeenkomst over de overlap tussen film en games. Start: 9.30 uur. Om 22.30 uur wordt de avond traditioneel afgesloten met de talkshow in het Festivalpaviljoen, al valt er aansluitend natuurlijk nog genoeg te feesten.

Een greep uit het programma van de dag:
In het programma ‘De Smaakmakers’ presenteren Musch en Tinbergen de prachtige vergeten film De Smaak van Water van Orlow Seunke, met een indrukwekkende hoofdrol van Gerard Thoolen. Om 19.30 in Rembrandt 2.

In Movies 2 vandaag twee eveneens vergeten speelfilms uit de ‘Spiegel van Holland’ programmering: om 9.30 start Mijke de Jongs Hartverscheurend en om 22.00 uur Hans Hylkema’s De Mannetjesmaker. Beide zijn de moeite meer dan waard, ondanks de vervelende tijdstippen. In Rembrandt 3 gaat om 20.00 uur de korte documentaire The Directors in première, over de gelijknamige muziekband bestaande uit onder andere Dick Maas, Ate de Jong, Huub Stapel en Esmé Lammers.

In première gaat vandaag ook de speelfilm Majesteit van Peter de Baan, over Koningin Beatrix. Om 20.45 uur in de Stadsschouwburg.

Film van de dag
De Smaak van Water
We hebben hem al even genoemd, maar omdat de kans klein is dat u de film op een ander moment nog eens (op groot scherm) kunt zien, zetten we hem ook hier speciaal in het zonnetje. Orlow Seunke’s debuutfilm De Smaak van Water (1982) gaat over Hes (Gerard Thoolen), een cynische ambtenaar van een hulpverlenende instantie. Zijn leven veranderd wanneer hij geconfronteerd wordt met een verwilderd meisje, dat jarenlang door haar debiele ouders is opgesloten in een kast. Seunke kreeg er een Gouden Leeuw voor in Venetië (voor beste debuutfilm).

Reacties zijn gesloten.