web analytics

Telefilm 2009: vooruitblik Coach

Reacties zijn gesloten

In 1999 werd er voor het eerst een handvol telefilms geproduceerd. Inmiddels zijn we tien jaar verder en verricht Coach, van regisseur Joram Lürsen en schrijver Frank Ketelaar, de aftrap voor de 2009-lichting. Moge er ook dit jaar pareltjes tussen zitten als Suzy Q, Cloaca en Off Screen.

 

 

 
Vooruitblik Coach
Suzanne leidt een luxe leventje, maar begint zich hier op een bepaald moment schuldig over te voelen. Ze besluit zich op te geven voor het project Coach, waarmee ze de Marokkaanse Soukri helpt. Soukri blijkt een groot acteertalent te zijn en Suzanne probeert hem te helpen om op de toneelschool te geraken. Thuis durft Soukri niet over zijn ambities te praten, omdat zijn vader andere plannen met hem heeft. Soukri dient later de garage van hem over te nemen. Suzanne gaat enthousiast met Soukri aan de slag, tot ze erachter komt dat ze er meer mee op het spel zet dan ze ooit had kunnen denken.

 

Cast: Anneke Blok als Suzanne, Mamoun Elyounoussi als Soukri, Mark Rietman als Leon en Gaite Jansen als Sophie
Scenario: Frank Ketelaar
Regie: Joram Lürsen
Producent: Machteld van Gelder en Elsemijn Teulings

 

Gaite Jansen over zoenen met Mamoun Elyounoussi
“Ik had nog nooit ‘gefilmkust’ en wist niet zo goed hoe dat werkte. Mamoun en ik hebben het er kort over gehad. Hij deed er niet zo moeilijk over en had het al vaker gedaan. En toen we het eenmaal gedaan hadden, viel het natuurlijk hartstikke mee. De scène op bed vond ik wel doodeng. Ik moest bovenop hem gaan zitten en dat ging eerst een aantal keer mis. Die scène wil ik geloof ik liever niet terug zien.” (website Telefilm)

 

Anneke Blok over opnieuw werken met Joram Lürsen
“Niet alleen Joram, maar de halve crew was hetzelfde als bij Alles is liefde. Dat was heel leuk! Het werkt ook heel prettig. Joram wist hoe hij mij aan moest pakken en andersom kende ik zijn aanpak natuurlijk ook. Al is het niet zo dat we elkaar door en door kennen hoor. Vergeleken met theater werk je met opnames voor televisie of film namelijk altijd maar een korte tijd samen. Voor Coach had ik twintig draaidagen.” (website Telefilm)

 

Joram Lürsen studeerde in 1990 af aan de Amsterdamse Filmacademie in de vakken regie, productie en montage. Zijn eindexamenfilm De finales, naar een scenario van Frank Ketelaar, won de Cannon Award en de L.L. Jordaanprijs en kreeg een Mention de Qualité bij de Césars, de Franse filmprijzen. Lürsen regisseerde de afgelopen jaren de succesvolle speelfilms Alles is liefde (Gouden Kalf voor Beste Lange Speelfilm en Beste Regie ), In Oranje en de populaire tv-serie Vuurzee.

 

Te zien op tv: 12 april 2009, 20.15 uur, Nederland 2.
Lees hier meer over alle telefilms!