web analytics

Telefilm 2009: vooruitblik Taartman

Reacties zijn gesloten

Regisseuse Annemarie van de Mond maakte twee jaar geleden de succesvolle komische telefilm HannaHannah. Dit jaar komt ze met de misdaadkomedie Taartman, met Jaap Spijkers (Cloaca, De Tweeling) in de hoofdrol.

 

 

 
Vooruitblik Taartman
Taartman is een bizarre misdaadkomedie die zich afspeelt rond de banketbakkerij van meesterbanketbakker Ben van Bommel. Als Ben zijn zaak dreigt te verliezen aan de belastingdienst, krijgt hij van een goede vriend (Sjoerd) het aanbod eenmalig op te treden als drugskoerier. Het simpele plan om tien kilo coke af te leveren op een afgelegen plek buiten het dorp lijkt de oplossing voor al zijn problemen. Maar als het noodlot toeslaat, wordt het een achtbaan van catastrofale gebeurtenissen die Ben aan de afgrond brengen en hem dwingen de man te worden die hij nooit heeft durven zijn.

 

Cast: Jaap Spijkers als Ben, Marcel Musters als Sjoerd, Tjitske Reidinga als Bregtje en René van ’t Hof als Guy
Scenario: Pieter Bart Korthuis
Regie: Annemarie van de Mond
Producent: Ruud van der Heyde

 

Jaap Spijkers (Ben) over de samenwerking met Marcel Musters (Sjoerd)
“Heerlijk! Wij komen allebei uit dezelfde geboortestad en vallen onmiddellijk terug in het Brabants als we niet oppassen. Het is een ontzettend goede acteur en leuke collega. Toch heb ik nog nooit met hem samengewerkt. We zijn van dezelfde generatie, maar beiden een andere kant opgegaan. We hebben wel eens tegen elkaar gezegd dat we iets samen moeten doen, maar dat komt er steeds niet van.” (website Telefilm)

 

Regisseuse Annemarie van de Mond studeerde aan de Theaterschool Maastricht en het Binger Filmlab in Amsterdam. Ze regisseerde de Telefilm HannaHannaH, de single plays Droog en Brokstukken, de korte film Beet en het toneelstuk Fallen Angels. Voor HannaHannaH en Beet schreef ze ook de scenario’s. Als regie-assistente of script continuïteit werkte Van de Mond mee aan vele films, programma’s en series, onder meer Town Creek, Johannes Paulus II!, Leef!, Rome, The Life Aquatic with Steve Zissou, Tom & Thomas, Lek, Monte Carlo, Hertenkamp, Oud Geld, Karakter en Pleidooi.

 

Te zien op tv: 19 april 2009, 20.15 uur, Nederland 2.
Lees hier meer over alle telefilms!