web analytics

Vooruitblik: Anubis en de Wraak van Arghus

Reacties zijn gesloten

Vorig jaar was Anubis en het Pad der zeven Zonden een onverwacht groot succes in de Nederlandse bioscopen. De film trok een kleine 600.000 bezoekers en was daarmee de best bezochte Nederlandse film van 2008. Regisseur Dennis Bots zette zich aan een vervolg, dat binnenkort onder de titel Anubis en de Wraak van Arghus in de Nederlandse en Vlaamse zalen te zien zal zijn.

Vooruitblik Anubis en de Wraak van Arghus
Omdat Appie jarig is, gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis. Tijdens Appie’s horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een heus spookhuis. Maar als één van hen daarna zoek is, lijkt het even niet meer voor de lol. Maken ze elkaar bang? Of spookt het echt in huis? Nienke denkt dat het te maken heeft met het dagboek dat ze in het huis heeft gevonden. Het is van het eenzame jongetje Arghus dat honderd jaar geleden in het huis woonde. Hij wilde bij een groepje vrienden horen, maar werd door hen verstoten, waarna hij wraak zwoer op hun vriendschap. In en om het huis begint het steeds meer te spoken en geen plek is veilig. De Club van de Oude Wilg gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze het slachtoffer zijn van een duister ritueel. Maar dan raakt Nienke ook de rest van de Club kwijt. Lukt het haar om in haar eentje de anderen te redden? Of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?

Cast: Loek Beernink als Nienke, Iris Hesseling als Amber en Lucien van Geffen als Fabian
Regie: Dennis Bots
Productie: Studio 100

Over Het Huis Anubis
Het Huis Anubis is een Nederlands/Vlaamse jeugdserie waarin jongeren op zoek gaan naar een schat. De inmiddels ruim vierhonderd afleveringen duren per stuk tien minuten tot een kwartier. Inmiddels is de serie ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te zien. Het Huis Anubis won diverse prijzen, waaronder de Telekidsprijs en de Gouden Stuiver. In 2010 start men met het uitzenden van het vijfde seizoen, met een compleet nieuwe cast en een nieuw verhaal. De film Anubis en de Wraak van Arghus is een vervolg op de eerste speelfilm en werd op locatie in België opgenomen in een tijdsbestek van drie weken.

De regisseur
Dennis Bots werd in 1974 geboren in Zambia. Hij groeide op in Nederland en doorliep de Nederlandse Film en Televisie Academie. Anubis en het Pad der zeven Zonden betekende zijn speelfilmdebuut.

Te zien vanaf: 16 december 2009.