web analytics

Vooruitblik: Brownian Movement

Reacties zijn gesloten

Ondanks dat ze een Gouden Kalf voor Guernsey won en nog eens werd genomineerd voor Wolfsbergen, zal Nanouk Leopold bij een groot publiek niet bekend zijn. Toch doen haar films het wel goed op buitenlandse festivals. Brownian Movement, haar nieuwste werk, kreeg een wereldpremière in Toronto en werd geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Vooruitblik Brownian Movement
Brownian Movement gaat over een vrouw die, achter de rug van haar partner om, haar patiënten meeneemt naar een gehuurd appartement om seksueel te experimenteren. Hun relatie komt aan een zijden draad te hangen als hij erachter komt.

Cast: Sandra Hüller, Dragan Bakema, e.a.
Regie en scenario: Nanouk Leopold
Producent: Stienette Bosklopper

Nanouk Leopold over Brownian Movement
“Brownian Movement is een natuurkundig verschijnsel ontdekt door Robert Brown in 1827. Het beschrijft de grillige beweging van bijvoorbeeld stofdeeltjes in de lucht, die plotseling zichtbaar wordt als zonlicht de kamer binnen schijnt. De verklaring van de Brownse beweging is dat zeer kleine deeltjes onderhevig zijn aan botsingen met vele moleculen van het gas of de vloeistof waarin ze zweven.

Voor mij staat Brownian Movement voor een existentieel principe. Je weet niet altijd waarom je leven een bepaalde kant op gaat of plotseling van richting verandert. Maar misschien zijn er onzichtbare krachten die tegen je opbotsen en die maken dat je een nieuwe weg in slaat. Misschien is dat wat je niet kan verklaren, als je er op een andere manier naar kijkt, wél te beschrijven.

Brownian Movement onderzoekt de kracht en de kwetsbaarheid van een relatie tussen twee geliefden. De film gaat over intimiteit in de seksuele verhouding tussen man en vrouw. De film gaat ook over acceptatie, over liefde. De vraag is of een man en een vrouw elkaar werkelijk kunnen zien zoals ze zijn. Of ze hier genoegen mee kunnen nemen en of ze kunnen berusten in het feit dat je niet alles kunt delen.”

http://www.youtube.com/watch?v=v18C_H5YANw

Te zien vanaf: 24 maart 2011.