web analytics

Vooruitblik: Dossier K.

Reacties zijn gesloten

Met ‘slechts’ 400.000 bezoekers was Dossier K., in de markt gezet als de opvolger van kaskraker De Zaak Alzheimer, in Vlaanderen niet het grote succes dat verwacht werd. Komende week krijgt de film een herkansing in de Nederlandse zalen.

Vooruitblik Dossier K.
Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Erik Vincke en Freddy Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.

Regie: Jan Verheyen
Cast: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani, e.v.a.
Scenario: Carl Joos, Erik van Looy
Naar het boek van: Jef Geeraerts
Camera: Frank van den Eeden
Producent: Peter Bouckaert, Erwin Provoost

Jan Verheyen over de film en zijn opvolger De Zaak Alzheimer
“Het blijft ook een genrefilm, een zogenaamde policier, die een beetje in de lijn ligt met De Zaak Alzheimer. Verwacht je dus niet aan een minimalistische prent, in sepiatinten of iets dergelijks, maar wel een goed vertelde ‘mainstream’ politiefilm. Het grote verschil zal echter wel zijn dat dit een heel episch verhaal is. De film begint in Albanië, eindigt in Albanië en tussendoor zitten we in Antwerpen.” (Moviepulp.be, 09-12-2009)

Over Jan Verheyen
Jan Verheyen (1963) is een Vlaams filmregisseur, presentator en mediafiguur. In 1991 maakte hij zijn langspeelfilmdebuut van de romantische komedie Boys. Al snel ontstond er internationale interesse, waarna hij in 1995 internationaal debuteerde met de erotische thriller The little Death. In de jaren nadien maakte hij onder meer Alles moet Weg (1996), Team Spirit (2000) en Vermist (2007). Momenteel werkt hij aan de Vlaamse remake van de Nederlandse film Alles is Liefde; Zot van A.

Te zien vanaf: 3 juni 2010.

2 gedachten over “Vooruitblik: Dossier K.

  1. Rare veronderstelling dat die 400k bezoekers als een teleurstelling in Vlaanderen werden gezien, was meer dan Alzheimer!

  2. Vind overal terug dat ie rond de 800 000 bezoekers trok.

Reacties zijn gesloten.