web analytics

Vooruitblik: Gooische Vrouwen

Reacties zijn gesloten

Vijf succesvolle seizoenen werden uiteindelijk bekroond met een Televizier-Ring voor beste televisieprogramma. De serie Gooische Vrouwen leek de piek te hebben bereikt, maar er werd al gewerkt aan een speelfilm. De dames uit Blaricum zijn weer terug van weggeweest, nu op het witte doek.

Vooruitblik Gooische Vrouwen
Het gaat allemaal niet zoals de vrouwen uit het Gooi hadden gewild. Cheryls man wordt constant afgeleid door ander vrouwelijk schoon, Claires dochter vertrekt voor drie jaar naar het buitenland, en ook Roelien heeft problemen. De dames moeten even uitblazen en gaan op vakantie naar Frankrijk.

Cast: Linda de Mol, Peter Paul Muller, Susan Visser, Tsjitske Redinga, Alex Klaasen, e.v.a.
Regie: Will Koopman
Scenario: Frank Houtappels
Producent: John de Mol

Over de regisseur
Na de serie met succes te hebben geregisseerd, is Will Koopman de aangewezen persoon om ook de volle speelfilm onder haar hoede te nemen. In 2009 liet ze al zien dat een publieksfilm haar is toevertrouwd. Haar speelfilmdebuut Terug naar de kust, naar het boek van Saskia Noort, trok 350.000 bezoekers.

Will Koopman over Gooische Vrouwen
“Het ideale van een speelfilmvorm is dat je er veel meer in kunt vertellen dan in een serievorm, waarbij je nu eenmaal vastzit aan het 45 minuten-stramien. Meer dan in de serie kunnen humor en drama voortdurend tegen elkaar aanschuren; door de spanningsboog van een speelfilm kun je veel meer met je karakters doen, je krijgt de tijd om zowel personages, verhaallijnen als scènes sterker uit te werken en uit te diepen. En je kunt letterlijk naar buiten; niet voor niets is de premisse van de film: “Je kunt het meisje wel uit Het Gooi halen, maar Het Gooi niet uit het meisje” – want nu krijg ik de kans de karakters uit hun vaste milieu te halen – dat kan niet in serievorm, alleen in speelfilmvorm. Letterlijk en figuurlijk kan ik nu de deuren van Gooische Vrouwen openzetten, wat het gegeven een grote filmische meerwaarde geeft.”

“Qua regiematige vormtaal is de stap van serie naar speelfilm niet moeilijk; al bij de serie heb ik vanaf het begin bewust veel tv-wetten genegeerd – de serie was al wijds gedraaid, nooit close zoals normaliter bij tv gebruikelijk, en de zon scheen altijd – interieurs konden het gevoel geven van exterieurs.”

Te zien vanaf: 10 maart 2011