web analytics

Vooruitblik: Januari 2013

Reacties zijn gesloten

Alles is Familie, De Groeten van Mike!, De Marathon, Koning van Katoren en Het Bombardement draaien nog altijd, maar er zijn ook al weer nieuwe films om naar uit te kijken. Vier uiteenlopende producties verschijnen er deze maand in de bioscoop. Een kort overzicht van wat we in januari kunnen verwachten.

10 januari: Lilet Never Happened
Hij was al te zien op de afgelopen editie van het Nederlands Film Festival, maar nu verschijnt hij ook in de bioscoop. Regisseur Jacco Groen baseerde zijn film op het keiharde verhaal dat Lilet, een dertienjarige Filipijnse prostituee, vijftien jaar geleden met hem deelde. In deze gedramatiseerde versie speelt Johanna ter Steege een sociaal werkster die het meisje van de ondergang probeert te redden.

17 januari: Offline
Dit speelfilmdebuut van de Vlaamse regisseur Peter Monsaert heeft al aardig wat succes geboekt op internationale filmfestivals. De film gaat over een man die na zeven jaar op vrije voeten komt en probeert om de draad weer op te pikken. Hij wil weer in contact komen met zijn dochter, maar dat valt niet mee.

30 januari: Nijntje de Film
Wie is er niet opgegroeid met de boekjes van Dick Bruna? Op televisie zijn er al talloze afleveringen van Nijntje te zien geweest, maar opmerkelijk genoeg is het konijntje nog nooit in de bioscoop te zien geweest. In dit avontuur voor de allerkleinsten gaat Nijntje met haar vriendjes naar de dierentuin.

31 januari: Verliefd op Ibiza
Johan Nijenhuis werd ruim tien jaar geleden bekend met zijn succesvolle feestvakantie-films Costa! en Volle Maan. Na voornamelijk jeugdfilms te hebben gemaakt, is hij nu weer terug met veel zon, zee, strand, feest en seks. Verliefd op Ibiza volgt een aantal verhaallijnen op het Spaanse party-eiland die bij elkaar komen wanneer DJ Armin van Buuren komt draaien.