web analytics

Vooruitblik: Last Conversation

Reacties zijn gesloten

Johanna ter Steege zal bij de meesten bekend zijn door haar rol van Saskia in Spoorloos (1988). Het was haar debuutrol, waarvoor ze meteen een European Film Award mocht ontvangen. Nu, 21 jaar later, komt een film volledig op haar schouders te liggen.

Vooruitblik Last Conversation
Last Conversation gaat over Anna (Johanna ter Steege). Haar vriend heeft net een punt achter hun relatie gezet, omdat hij zijn eigen vrouw niet langer wilde bedriegen. De film toont alleen Anna’s perspectief; ze rijdt gedurende de film door de Ardennen en probeert haar vriend zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Dit alles is in één take met 25 camera’s opgenomen.

Cast: Johanna ter Steege als Anna
Regie: Noud Heerkens
Scenario: Jacqueline Epskamp
Producent: Nico Geusebroek, Nadadja Kemper, Rob Vermeulen

Johanna ter Steege over de opnamen
“Het voelt af en toe als een nachtmerrie, als je het doet. Uiteindelijk de take die gekozen is niet, daar ging het wat mij betreft heel erg goed. Dat merk je als acteur als je bezig bent, je merkt wanneer je toekomt aan dat wat je hebt voorbereid, en je merkt wanneer het gaat stromen, je merkt wanneer de energie vrijkomt en je begint eigenlijk als het ware te vliegen.” (Interview Johanna ter Steege, Kunststof TV 18-01-2009)

Voor interviews met Noud Heerkens en Johanna ter Steege klik hier.

Te zien vanaf: 10 september 2009.