web analytics

Vooruitblik: Limo

Reacties zijn gesloten

“Wat K3 kan, kunnen wij ook”, moeten de meiden van KUS hebben gedacht. Het door veel kleine meisjes aanbeden bandje brengt binnenkort hun eigen film uit. Limo, het langspeelfilmdebuut van regisseur Guy Goossens, is een avontuurlijke fantasiefilm voor jonge kinderen.

 

 


Vooruitblik Limo
Anouk hoort van de notaris dat zij het landhuisje heeft geërfd van de onverwacht overleden Professor Ploffermans. Het huisje staat ergens ver weg in het buitenland. Anouk is compleet verrast, want ze had sinds haar kindertijd niets meer van die rare professor gehoord. Als ze samen met haar vriendinnen Fleur, Meike en Monique aankomt bij het ‘huisje’ dat ze erfde, blijkt dit een gigantisch kasteel te zijn. In dat kasteel gebeuren rare dingen. Het lijkt wel of de meiden bespied worden. Als ’s nachts de stroom uitvalt, gaan de vriendinnen op zoek naar de stoppenkast in de kelder. Daar ontdekken ze een geheime gang, die leidt naar een mysterieus dorp waar de tijd stil is blijven staan.
 

Cast: de meisenvan KUS als (zichzelf) Anouk, Fleur, Meike en Monique, Jack Wouterse als Dominee en Jan Decleir als Professor Ploffermans
Regie: Guy Goossens
Producent: Guy Goossens en Mark Punt

 

Kinderavontuur
Nederland en Vlaanderen lijken weer een kinderavontuur rijker te zijn. De Nederlandse kinderfilm staat bekend om haar prima producten voor de jeugd, die vaak ook nog amusant zijn voor volwassenen. Vaak zijn deze films leuk doordat ze de kinderen serieus nemen en centraal stellen, waardoor het geheel altijd een aandoenlijk uiterlijk meekrijgt. Denk hierbij aan films als Minoes, Het Paard van Sinterklaas en onlangs nog Kikkerdril. Limo is echter een kinderfilm waar een groep volwassenen de hoofdrol speelt, en dit doet al snel denken aan zeer matige films van bijvoorbeeld K3 of Kabouter Plop.

 

De trailer duidt gelukkig op een kwalitatief beter werk dan de gemiddelde kinderproducties van onze zuiderburen. Zo is er zichtbaarmeer aandacht besteed aan het production design en werd er op locatie in o.a. Bulgarije en Roemenië gefilmd. De regie is in handen van speelfilm-debutant Guy Goossens, die hiervoor 0nder andere de succesvolle dramaserie Matroesjka’s regisseerde.

 

De film lijkt het meest weg te hebben van Het Huis Anubis, een zeer populaire kinderserie die vorig jaar met de film Anubis: Het Pad der 7 Zonden een ongekend bioscoopsucces boekte. Limo zal waarschijnlijk een spannend avontuur voor kinderen worden, waarbij de jonge fans van KUS op hun wenken worden bediend. Of volwassenen hier plezier aan zullen beleven is nog de vraag, maar dat zal de makers (en de doelgroep) worst wezen.

 

Te zien vanaf: 8 april 2009.