web analytics

Vooruitblik: Links

Reacties zijn gesloten

Jeroen van Koningsbrugge speelde – voordat hij bekendheid vergaarde met het improvisatieprogramma De Lama’s– in de speelfilm Links van Froukje Tan, welke op 22 januari in première gaat.  

 

 

 

Vooruitblik Links
Dexters geregelde leven wordt verstoord wanneer er een meisje op zijn werk verschijnt dat sprekend lijkt op zijn vriendin Stella. Zijn leven raakt steeds verder ontregeld: hij wordt verdreven van zijn vertrouwde werkplek, Stella maakt het uit en zijn baas stuurt hem met onmiddellijke ingang met verlof. Als Dexter een aantal auto’s heeft geramd, wordt hij gearresteerd door de politie en afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt duidelijk wat er met hem aan de hand is. Ondanks – of juist dankzij – zijn afwijking leert hij een andere kant van zichzelf kennen, die hem uiteindelijk in staat stelt contact te maken met zijn gevoelsleven.

 

Cast: o.a. Jeroen van Koningsbrugge als Dexter en Lotte Verbeek als Stella
Scenario: Froukje Tan
Regie: Froukje Tan
Producent: Maarten van der Leeden 

 

Links ging begin 2008 al op het Filmfestival in Rotterdam in première en draaide afgelopen herfst op het Nederlands Film Festival. Bij gebrek aan een distributeur kende de film tot op heden echter nog geen landelijke bioscooprelease. Tot eind vorig jaar bekend werd dat Amstel Film, het nieuwe bedrijf van voormalig bioscoopexploitant Krijn Meerburg, de film wel wilde distribueren. 

 

Froukje Tan over Links
“De film gaat voor mij over hoe wij de werkelijkheid waarnemen, en hoe subjectief dat is. Ik weet niet of jij hetzelfde rood ziet als ik. En of je dezelfde pijngrens hebt. Ik wil de kijker verleiden de wereld te zien zoals Dexter dat doet. Als dat lukt, is de film geslaagd.” (Algemeen Dagblad, 25-01-2008)

 

Froukje Tan (1968) studeerde aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam. Na enkele korte fictie- en documentaireprojecten, waaronder Zondag en Maria’s Vermogen, maakt ze met Links haar speelfilmdebuut.

 

Te zien vanaf: 22 januari 2009. 

 

 

Foto: © Dirk Kome