web analytics

Vooruitblik: Lou Biou – Feest van de fabelachtige Stier

Reacties zijn gesloten

In de Camargue is een dorpsfeest zonder stieren ondenkbaar. De bewoners van deze streek in Zuid-Frankrijk koesteren een diepgewortelde passie voor dit snelle, wendbare en vooral levensgevaarlijke dier. In Lou Biou, dat de stier betekent, wordt een aantal ‘raseteurs’ gevolgd.

Vooruitblik Lou Biou – Feest van de fabelachtige Stier
Stierengevechten zijn gevaarlijk, maar in de streek Camargue in Frankrijk zijn deze gevechten onderdeel van de cultuur. Het gevaar van de stierengevechten brengt mensen van verschillende afkomsten bij elkaar.

Regie: Ben Hendriks, Jascha de Wilde
Scenario: Jascha de Wilde
Camera: Ben Hendriks

Over de documentaire
Lou Biou, die Bonanza Films co-produceerde met Second Skin Film, gaat over moed, identiteit en de diepgewortelde passie voor de wilde stier in de Franse Camargue. Dorpsfeesten zijn onmogelijk zonder de stier. Ze zijn de sleutel naar de lokale cultuur. Stierenfokkers, of ‘manadiers’ identificeren zich net zo sterk met hun stieren als met hun eigen familie. Onverschrokken, in wit geklede jonge mannen, ‘raseteurs’, dagen de stier uit in de arena, tijdens de bloedstollende ‘Course Camarguaise’. Snelheid, timing en heel veel moed zijn nodig om de cocarde, die tussen de hoorns van de stier bevestigd is, te pakken te kunnen krijgen. De stier is de held en zal nooit gedood worden, maar de raseteur weet niet of hij deze keer de arena levend zal verlaten. Als een Algerijnse raseteur kampioen wil worden gaan verschillende identiteiten een rol spelen.

Te zien vanaf: 15 april 2010.

Reacties zijn gesloten.