web analytics

Vooruitblik: Lover of Loser

Reacties zijn gesloten

Na de steeds beter wordende Carry Slee verfilmingen Afblijven (2006), Timboektoe (2007) en Radeloos (2008) is het dit jaar de beurt aan Lover of Loser. Met acteertalenten Gaite Jansen en Martijn Lakemeier in de hoofdrol zijn de verwachtingen hooggespannen.

Vooruitblik Lover of Loser
Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Cast: Gaite Jansen als Eva, Martijn Lakemeier als Mees en Ruud Feltkamp als Ricardo
Regie: Dave Schram
Scenario: Maria Peters, naar het gelijknamige boek van Carry Slee
Producent: Maria Peters, Hans Pos, Daniëlle Raaphorst, Sjef Scholte

Dave Schram over Lover of Loser
“Het is belangrijk dat thema’s als anorexia, drugs en loverboys ook voor de jeugd toegankelijk worden gemaakt. Slee doet dat in haar boeken en wij maken daar dankbaar gebruik van. Dick Maas zei ooit: ‘boodschappen doe je maar bij Albert Heijn.’ Ik ben het daar niet helemaal mee eens, maar we leggen er niet de nadruk op. We verpakken ze in een vermakelijk jasje en proberen de juiste balans te vinden.” (volledig interview)

Maria Peters over het scenario
“Na de eerdere films was ik erg blij dat dit boek een meer eenvoudige verhaalstructuur heeft. Bij de vorige films, Afblijven uitgezonderd, was het steeds een strijd om het verhaal goed af te ronden. Je merkt wel dat je enige handigheid krijgt nu je er al een aantal jaar zo intensief mee bezig bent, maar het blijft toch altijd een puzzel om van iets een goede filmscène en een mooi, afgerond verhaal te maken. Ik heb in Lover of Loser toch wel een aantal dingen veranderd die ik te ver vond gaan, zoals de rol van Eva’s stiefvader bijvoorbeeld. Dat vond Carry gelukkig ook goed.” (volledig interview)

Lees ook de interviews met Claire Bender en Martijn Lakemeier, het interview met Carry Slee en ons setverslag.

De regisseur
Dave Schram (1958) studeerde in 1981 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. In de jaren tachtig en negentig stortte hij zich met name op het producentenvak en trad hij onder meer op als producent van succesvolle films als Daens (1993), Kruimeltje (1999) en Pietje Bell (2002).  Zijn speelfilmdebuut maakte hij twee jaar geleden met Timboektoe. Na Radeloos is Lover of Loser de derde Slee-verfilming in drie jaar tijd voor de regisseur.

Te zien vanaf: 2 oktober 2009. Op het Nederlands Film Festival draait de film reeds vier maal in een voorpremière.