web analytics

Vooruitblik: NPS Kort! 2008

Reacties zijn gesloten

Eerst op televisie, dan in de bioscoop. Die unieke weg volgt NPS KORT! 2008. Producenten als IdtV, Eyeworks en Lemming Film maakten films van tien minuten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Hoe gaat het met deze films uit 2008?

Vooruitblik NPS Kort! 2008
Het sterk op symboliek leunende Akiko, over een meisje in een duister landschap, werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Volgens het juryrapport is Akiko een “sterk stilistisch werk dat je meevoert in de laatste momenten van bewustzijn. Gemaakt door jong talent, dat met deze film laat zien dat de makers hun vak verstaan en passie hebben voor het medium.”

Het luchtige Succes won de prijs voor meest komische film op het festival voor de korte film in Clermont-Ferrand, Frankrijk. In Succes houdt Leendert (Rene van ´t Hof, aka Kees Flodder) een presentatie op zijn werk. Het gaat fantastisch, hij krijgt een staande ovatie en felicitaties. Wanneer hij dit besluit te gaan vieren met kip, patat en taart, gaat niet alles zoals gepland. Matthijs Bockting schreef over Succes op Neerlandsfilmdoek: “Rene van ´t Hof bewijst opnieuw een enorme aanleg voor komedie te hebben. De film heeft nauwelijks andere personages nodig en als ze er al zijn, staan ze allemaal in dienst van de grootmeester zelf. Je krijgt bijna het idee dat je naar een sketch aan het kijken bent van ‘De Vliegende Panters’, alleen is het allemaal net iets gelaagder, scherper en dieper.” Bockting overdrijft graag, maar amuserend is de film zeker.

In NPS KORT! 2008 worden tien films vertoond. Enkele ervan zijn geslaagd, de meeste behandelen een interessant idee, en samen zorgen ze voor een prima avond vermaak. Vanaf 16 juli is NPS KORT! 2008 in één programma te zien in elf filmtheaters.

De tien films zijn:
– Akiko
– Succes
– Salto Mortale
– Terugweg
– Vis en Revolutie
– Brat
– Dao
– De laatste Dag
– Ruwe Honing
– Vera

Voor een recensie van de films klik hier.

Te zien vanaf: 16 juli 2009.