web analytics

Vooruitblik: Onder Ons

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival werd Marco van Geffens Onder Ons door zowel pers als publiek geprezen. Ook in Toronto en Locarno gooide Van Geffens regiedebuut hoge ogen.  Het duurde even voor de rest van Nederland de film kon zien, maar vanaf 10 november draait hij in diverse bioscopen door heel Nederland.

Vooruitblik Onder Ons
Ewa, een wat naar binnen gekeerde Poolse au pair, komt in een spiraal van twijfel en isolement terecht, als ze meent te weten wie de verkrachter is die de provinciestad waar ze woont onveilig maakt. Ze stelt zichzelf de vraag of je iemand kunt beschuldigen zolang je niet zeker bent van zijn schuld, of moet je dat toch doen, vanwege het acute gevaar voor anderen?

Cast: o.a. Dagmara Bak, Natalia Rybicka en Rifka Lodeizen
Regie: Marco van Geffen
Scenario: Marco van Geffen, Jolein Laarman
Producent: Joost de Vries en Leontine Petit

Marco van Geffen over het succes van de film in het buitenland
“Ik neem met de film bewust geen stelling in. Ik laat graag zaken open, zodat de kijker de conclusie trekt. Dat maakt hem ook voor buitenlandse ogen geschikt. Ik schets een beeld van het hedendaagse Nederland, maar natuurlijk is dat een uitvergroting van slechts een bepaald stukje daarvan. Belangrijker nog is dat het verhaal en het gegeven een universeel karakter hebben. Voor de Nederlandse première was ik dan ook niet meer of minder zenuwachtig dan voor een buitenlandse. Ik ben sowieso niet zo snel zenuwachtig: ik vind het wel leuk zelfs. Als ik iets voel, dan is het vooral trots.” (Nederlands Film Festival, dagkrant 2011-3)

Over de regisseur
Marco van Geffen studeerde audiovisuele vorming aan de Kunstacademie in Arnhem. Hij is regisseur en scenarioschrijver en regisseerde verschillende korte films waaronder Het Zusje, waarmee hij in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes filmfestival in de wacht sleepte. Zijn eerste lange speelfilm Onder Ons werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Internationale Filmfestival van Locarno 2011 en ging in Nederland in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Te zien vanaf: 10 november 2011.