web analytics

Vooruitblik: Pizza Maffia

Reacties zijn gesloten


Tim Oliehoek maakte in 2005 een beloftevol debuut in de bioscopen met zijn actiekomedie
Vet Hard. Twee jaar geleden regisseerde hij het Paul de Leeuw-vehikel Spion van Oranje, nu komt hij met de Khalid Boudou-verfilming Pizza Maffia.

Vooruitblik Pizza Maffia
Bram is goed bevriend met zijn neef Haas. Faris, de oom van Haas runt de pizzeria van Bram´s vader. Wanneer Bram´s vader slaande ruzie krijgt met Faris, begint Faris zijn eigen pizzeria aan de overkant van de straat. Een ware pizzaoorlog ontstaat en Bram en Haas komen hierin lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Cast: o.a. Iliass Ojja, Mamoun Elyounoussi en Sallie Harmsen
Scenario: Simon de Waal, Luuk van Bemmelen
Regie: Tim Oliehoek
Producent: Arnold Heslenfeld, Frans van Gestel

Stunts en actie
Pizza Maffia zit net als de vorige twee films van Oliehoek vol met actierijke scènes. Auto- en scooterachtervolgingen, aanrijdingen en stunts met straaljagers zijn slechts enkele voorbeelden. Bekijk hier een kort making of filmpje van de officiële Pizza Maffia-site:

Over de regisseur
Tim Oliehoek (1979) maakte op zijn 18e de actievolle amateurfilm Buy or Die. Deze leverde hem landelijke publiciteit op en het werd zijn springplank naar de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zijn afstudeerfilm Isabelle, naar het boek van Tessa de Loo, werd genomineerd voor een Tuschinski Award en won een Student Award op het USA Film Festival. De studentenfilm The Champ leverde een nominatie op voor de Amerikaanse studenten-Oscar. In 2003 regisseerde hij samen met Marcel Hensema de televisiefilm 15.35: SPOOR 1 die op de nominatielijst voor de Prix d’Italie stond. Begin 2005 ging zijn eerste bioscoopfilm, de actiekomedie Vet Hard, in première. De film was zowel in de bioscopen als op DVD een succes. In 2006 en 2007 regisseerde Oliehoek voor de VARA 18 afleveringen van Shouf Shouf, gebaseerd op de film Shouf Shouf Habibi (2004). Deze serie won in 2006 de Spaanse ‘Premios Ondas Award′, in en in 2007 werd de serie genomineerd voor een ‘Rose d’Or′ in de categorie ‘comedy’. In februari 2009 ging zijn tweede bioscoopfilm, Spion van Oranje, in première. Deze kon haar hooggespannen verwachtingen echter niet waarmaken.

Te zien vanaf: 11 februari 2011.