web analytics

Vooruitblik: Plop en de Kabouterbaby

Reacties zijn gesloten

Sinds 1997 wordt het kleuterpubliek onder ons doodgegooid met zingende en kibbelende kabouters in het Studio 100 programma Kabouter Plop. De serie was al snel een groot succes en een speelfilm volgde (De Kabouterschat, 1999). Met Plop en de Kabouterbaby verschijnt binnenkort alweer de achtste Plop-film in tien jaar tijd.

Vooruitblik Plop en de Kabouterbaby
Er komt een kaboutercircus naar het kabouterbos van Plop. Wanneer de circusstoet door het bos rijdt, valt er een mandje van één van de trailers. Niet veel later ontdekt Kabouter Lui het mandje, waar een kleine kabouterbaby in ligt. Lui is meteen dol op de kleine babyclown en neemt hem mee naar zijn kaboutervrienden. Maar zij zijn druk bezig en hebben weinig aandacht voor Lui. Hij besluit daarom in het geheim voor de baby te zorgen. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot en Lui blijkt niet bepaald de ideale vader. Ondertussen is Plop bezig met het voorbereiden van een koekenbakwedstrijd. Hij wil namelijk kans maken op de titel ‘Fijnproefkabouter’, door de allerlekkerste Plopkoek te bakken. De proefkabouter komt naar het kabouterbos om alle koeken te proeven en de beste koekenbakker te belonen met deze titel.

Cast: Walter de Donder als Kabouter Plop, Aimé Anthoni als Kabouter Klus en Chris Cauwenberghs als Kabouter Lui
Regie: Bart van Leemputten
Scenario: Haydee Nackaerts
Productie: Anja van Mensel

Over Kabouter Plop
Kabouter Plop is een verstandige kabouter, die samen met zijn vrienden allerlei avonturen beleeft. Op televisie worden deze sinds 1997 in ongeveer vijf minuten durende afleveringen getoond. De speelfilms hebben allen een lengte van ongeveer een uur. De personages in de films en serie zijn karikaturaal en worden grotendeels getypeerd door de naam van hun karakter. Zo is er een Kabouter Klus (klusser), Kabouter Lui (luilak) en Kabouter Kwebbel (drukke tante). Net als in bijvoorbeeld de Studio 100 productie Samson en Gert heeft elk personage enkele standaarduitspraken (“Plopperdeplopperdeplop!”, “Klusserdeklusserdeklus!”, “Daar word ik zo moe van, hè!” en “Ik zal eens iets zeggen, hè …”). Zoals het een echte Studio 100 productie betaamt zijn ook van Kabouter Plop veel merchandise-producten op de markt gebracht. Naast de speelfilms zijn er tevens allerlei gadgets, stripverhalen en liedjes.

De regisseur
Bart van Leemputten studeerde in 1988 af als radio- en televisieregisseur. Vanaf 1990 is hij regisseur van de televisieserie Samson en Gert. Bij de oprichting van Studio 100 in 1996 werd hij meteen huisregisseur en regisseerde hij afleveringen van Samson en Gert, Mega Mindy, Piet Piraat en Kabouter Plop. In 1999 maakte hij zijn bioscoopdebuut met De Kabouterschat.

Te zien vanaf: 16 december 2009.