web analytics

Vooruitblik: Shocking Blue

Reacties zijn gesloten

Mark de Cloe maakt al jaren naam als verfilmer van gevoelige liefdesverhalen. Deed hij dit in eerste instantie in een reeks korte films (Boy meets Girl Stories) en enkele televisieseries, vorig jaar kwam hij met de lange speelfilm Het Leven uit een Dag. 12 Augustus gaat zijn nieuwe creatie Shocking Blue in première, en ook dit keer staat de liefde centraal.

Vooruitblik Shocking Blue
Willem, Jacques en Chris, allemaal een jaar of zestien, zijn elkaars beste vrienden. Ze wonen in de Hollandse Bollenstreek, waar dorpen, akkers en weilanden aanleunen tegen duin en strand. Hun leven is als van zoveel plattelandsjongeren, maar een dramatisch ongeluk verandert alles. Als ze met zijn drieën op de trekker zitten, komt Jacques onder de trekker, terwijl Willem achter het stuur zit. Willem vraagt zich in het diepst van zijn gedachten af of zijn jaloezie op Jacques, die de avond ervoor ervandoor ging met Marianne, iets te maken heeft met het ongeluk.

Cast: Lisa Smit, Ruben van Weelden, Jim van der Panne, e.v.a.
Regie: Mark de Cloe
Scenario: Céline Linssen
Camera: Rob Hodselmans
Producent: Wilant Boekelman, Jan van der Zanden

Mark de Cloe over de film
“Het mooie aan de hoofdpersonages is dat ze echt nog prille dromen hebben. Ze denken echt dat ze de wereld nog kunnen veranderen. En dat kan natuurlijk ook, maar de wereld dacht daar anders over en grijpt in. (…) In Shocking Blue gaat het er ook over dat mensen meer imploderen dan exploderen. Ze gaan dus op een meer ingetogen manier met hun gevoelens, hun verdriet, om.” (VPRO Festivaljournaal IFFR)

Over de regisseur
Regisseur Mark de Cloe (1969) studeerde onder meer aan de Rietveld Academie en aan het Maurits Binger Instituut in Amsterdam. In 1998 won hij de NPS prijs voor Beste Korte Film met Gitanes (1997). In 2002 maakte hij een serie van 34 films over verliefdheid, genaamd Boy meets Girl Stories. Een vervolg op deze reeks, Life is Beautiful, is momenteel in productie. In 2004 maakte hij in samenwerking met Orkater de film Valse Wals en kreeg hiermee twee Gouden Kalf nominaties. Ook regisseerde hij afleveringen voor de series Lieve Lust (2005) en Koppels (2006).

Te zien vanaf: 12 augustus 2010.

4 gedachten over “Vooruitblik: Shocking Blue

  1. Dat liedje is inderdaad van de soundtrack, inmiddels te bestellen (in zijn geheel, of losse nummers) via iTunes.

Reacties zijn gesloten.