web analytics

Vooruitblik: SM Rechter

Reacties zijn gesloten

Eind jaren negentig werd de Mechelse rechter Koenraad Aurousseau veroordeeld voor slagen en verwondingen en het aanzetten tot prostitutie van zijn echtgenote. Hij verloor zijn baan als rechter, raakte zijn pensioenrechten kwijt en vecht momenteel tegen een depressie. Speelfilmdebutant Erik Lamens maakte er een film van: SM Rechter.

 

 

 

Vooruitblik SM Rechter
Wanneer Koens huwelijk met Magda uiteen dreigt te vallen, beslist hij om zijn eigen fatsoensgrenzen tot het uiterste te testen. Samen ontdekken ze haar verborgen verlangens. Nooit had Koen gedacht dat SM tot een gelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Maar wanneer gaandeweg Magda verder gaat, en extremere vormen van genotsbeleving opzoekt, raakt het koppel verstrikt in een web van pooiers, klikkende rijkswachters en afgunstige collega’s. Er is geen weg meer terug.

 

Cast: Gene Bervoets als Koen, Veerle Dobbelaere als Mevrouw Agnes en Marie Vinck als Iris
Regie: Erik Lamens
Scenario: Erik Lamens
Producent: Caviar

 

Gene Bervoets over de opnamen van de SM-scènes met Veerle Dobbelaere
“Ik kan je best vertellen dat er wel bepaalde moeilijke momenten waren. Zowel psychisch als fysiek. Maar je aanvaardt dat en doet dat en dan lukt het eigenlijk ook wel.” (Premièreverslag ClintTV, Youtube 10-04-2009)

 

Veerle Dobbelaere over haar rol (Magda)
“Er is een stuk waar ik natuurlijk niet bij kan. Ik ben geen masochistische vrouw. Gene is ook geen sadist, dus hij moest mij slaan en ik moest die slagen ontvangen. Wat me erg opviel toen ik in zo’n SM-kelder ging kijken is dat je zoveel expliciete liefde ziet tussen de koppels. De mensen doen elkaar pijn, maar troosten elkaar en zijn heel intiem en intens. De blikken die je daar ziet zijn echt ‘houden van’.” (Premièreverslag ClintTV, Youtube 10-04-2009)

 

Regisseur Erik Lamens werd op 10 november 1965 geboren. Sinds 1990 woont hij in Brussel. Momenteel werkt hij als editor, scenarioschrijver en regisseur. Als regisseur was hij verbonden aan onder andere de één uur durende televisiefilm Nicolas (2000) en de korte documentaires Vakantie! (Eindelijk) (1994) en Gele Verf (1994). SM Rechter is zijn eerste lange speelfilm. 

 

Te zien vanaf: 7 mei 2009.