web analytics

Vooruitblik: SpangaS op Survival

Reacties zijn gesloten

Na het grote succes van de serie SpangaS, sinds 2007 een vast en hooggewaardeerd onderdeel van de NCRV-programmering, kon een filmversie haast niet uitblijven. Met het avontuurlijke SpangaS op Survival wordt de wens van vele fans ingewilligd.

Vooruitblik SpangaS op Survival
De leerlingen van het Spangalis College verlaten de schoolbanken om actief op werkweek naar de Ardennen te gaan. Onder begeleiding van meester Jochem (Steef Hupkes), die zeer enthousiast maar onervaren is, en de Engelse docent Miss Madge (Judy Doorman) die liever naar Cambridge had willen gaan, moeten de leerlingen een week lang in de wildernis bivakkeren, zelf koken, kampement maken, en trainen voor de grote dropping aan het eind van de week. Leren samenwerken en krachten bundelen is noodzakelijk om die dropping te overleven, maar een hevige concurrentiestrijd en onderlinge liefdesperikelen staan een goede afloop behoorlijk in de weg.

Cast: Talisia Misiedjan als Avalanche, Titia Hoogendoorn als Fay, Fatma Genç als Irmak, Tim Murck als Barry, Gaby Blaaser als Jolé, Roos Smit als Lana, Jasper Gottlieb als Flip, Marius Gottlieb als Tobias, Sebastian Wulff als Luxor.
Regie: Diede in ‘t Veld
Scenario: Anya Koek
Producenten: Johan Nijenhuis en Alain de Levita
Camera: Maarten van Keller

Kwalitatief jeugddrama
Regisseur Diede in ‘t Veld (1974) wilde met SpangaS op Survival een realistische film maken die aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep (9 tot 12-jarigen). ‘Ik wil trouw blijven aan de onderwerpen die hun dagelijks bezig houden. Van heimwee tot verliefdheid, van onzekerheid tot jaloezie.’ In ’t Veld heeft ook de meeste afleveringen van SpangaS de serie geregisseerd en gaf de acteurs acteerlesom het acteren op een hoger niveau te tillen. ‘Ik wil laten zien dat het mogelijk is om in Nederland kwalitatief goed jeugddrama kunnen maken.’ Het was zijn streven om de film niet versnipperd te laten zijn, maar de verhaallijnen zó ineen te vlechten dat een compacte ensemble film het resultaat zou zijn.

Het productiebedrijf NL Film & TV is uiterst bedreven in het inspelen op de behoefte van een bepaalde doelgroep. Zo behaalden ze succes met films als Costa!, Snowfever en Volle Maan voor tieners en de ZOOP-films en -serie voor de iets jongere jeugd. In verschillende regio’s werden soaps als Van jonge leu en oale groond gemaakt. SpangaS op Survival is een logisch vervolg op de succesvolle televisieserie SpangaS, welke in 2008 werd bekroond met de Gouden Stuiver.

Te zien vanaf: 30 september 2009.