web analytics

Vooruitblik: Suske en Wiske & de Texas Rakkers

Reacties zijn gesloten

Al meer dan zestig jaar weten de stripverhalen rondom het duo Suske en Wiske een groot lezerspubliek te bereiken. Ook musicals, theaterstukken en televisieseries bleken een succes. Vijf jaar geleden maakte de Vlaamse cineast Rudi van den Bossche de live-action film Suske en Wiske: de duistere Diamant, die zowel kwalitatief als commercieel tegenviel. Met de animatiefilm Suske en Wiske & de Texas Rakkers hopen onze zuiderburen het beter te doen.

 

 

Vooruitblik Suske en Wiske & de Texas Rakkers
Dark City, Texas. Een vreselijke bandiet, genaamd Jim Parasijt runt een illegale whiskeystokerij. Parasijt wil de grootste worden en heeft daarom een magisch poeder ontwikkeld dat iedereen kan verkleinen. De lokale Texas Rangers, onder leiding van de dappere Ranger Tom, proberen Parasijt te stoppen, maar worden in de val gelokt. Tom en zijn Rangers worden verkleind en in whiskeyflessen gestopt. In een ontspanningspoging komt de fles waarin Ranger Tom zit in een krat terecht dat wordt verscheept naar België en komt zo in handen van Lambik, die een krat whiskey aangesmeerd krijgt van Theofiel Boomerang. Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik, Jerom en professor Barabas krijgen het verhaal te horen en besluiten Ranger Tom te helpen. Barabas zal proberen Ranger Tom weer te vergroten en de rest reist af naar Dark City om daar Jim Parasijt tegen te houden.

 

Stemmencast: Marijn Klaver als Suske, Nanette Drazic als Wiske en Frank Lammers als Lambik
Regie: Wim Bien en Mark Mertens
Scenario: Guy Mortier en Dirk Nielandt
Producent: Eric Wirix

 

Xander de Buisonje (‘ranger Tom’) over de verfilming
“Ik vind het wel gaaf dat dit verfilmd wordt. Het is ook leuk dat het een animatiefilm geworden is. Omdat ik het vroeger zelf heel veel las is het toch jeugdsentiment.” (NOS Headlines – Suske en Wiske in 3D, Youtube 03-07-2009) 

  

Kees Boot (‘Jerom’) over de keuze voor 3D-animatie
“Het leuke aan 3D-animatie is dat ik het niet zelf hoef te doen. Het figuurtje doet alles en ik hoef alleen maar af en toe te grommen. Als je mij dat nu ziet doen dan denk je ‘dat ziet er toch niet uit!’, maar als je dan straks de bewegingen van het poppetje erbij ziet is het een mooi geheel.” (NFF – Interviews stemmencast, Youtube 03-07-2009)

 

Met 9 miljoen euro is Suske en Wiske & de Texas Rakkers de duurste Vlaamse film ooit. Hiervoor zijn met name de geavanceerde 3D-technieken verantwoordelijk. De film is gebaseerd op de Suske en Wiske-strip ‘De Texasrakkers’ van Willy Vandersteen uit 1959. 

 

Te zien vanaf: 23 juli 2009.

 

 

Een gedachte over “Vooruitblik: Suske en Wiske & de Texas Rakkers

  1. Het werd tijd dat dit er eens van kwam. Dat het negen miljoen euro kostte maakt niet uit, dat komt wel terug. De Vlamingen zijn sowieso op filmisch gebied commercieler aangelegd dan Nederlanders, omdat daar de juiste mensen de juiste kansen krijgen.

Reacties zijn gesloten.