web analytics

Vooruitblik: Win / Win

Reacties zijn gesloten

Welkom in de wereld vol getallen, de wereld van traders en dealing rooms, maar vooral de wereld van winnaars en verliezers.

Vooruitblik Win/Win
De jonge Ivan (Oscar van Rompay) klimt razendsnel hogerop in de Amsterdamse bankwereld door met zijn fijne neus voor getallen winstgevende oplossingen te geven en risicovolle voorspellingen te doen. Als zijn talent wordt ontdekt door de doorgewinterde trader Stef (Leon Voorberg), mag Ivan als junior trader enorme winsten gaan binnenhalen. Ineens gaat alles hem voor de wind: hij krijgt een subliem appartement op de Zuidas, een keur aan pakken op maat en zelfs de sexy receptioniste Deniz (Halina Reijn) valt voor hem. Ondanks deze successen lijkt hij toch zichzelf te verliezen.

In Win/Win wordt een beeld geschetst van de keiharde zakenwereld, waar getallen je geen gezelschap bieden, maar achter façades van maatpakken eenzame mensen schuilgaan.

Cast: Oscar van Rompay, Halina Reijn, Leon Voorberg, Hans Kesting, Phi Nguyen, Pepijn Schoneveld.
Scenario en regie: Jaap van Heusden
Producent: IJswater Films

Over de regisseur
Jaap van Heusden wil in zijn speelfilmdebuut Win/Win de moeilijk grijpbare wereld van winst en getallen zo realistisch mogelijk weergeven. De dealing room is tot in detail nagemaakt en de regisseur zat tot in de montage aan toe aan tafel met traders om zijn film aan de werkelijkheid te toesten. Win/Win beleefde zijn première op het International Film Festival Rotterdam en eindigde als hoogste Nederlandse film in de race om de Publieksprijs. Van Heusden is niet onbekend met filmfestivals. Zijn afstudeerfilm Een ingewikkeld Verhaal, eenvoudig verteld werd onder andere geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in 2006 en belandde op de shortlist voor een Studenten Oscar. Zijn korte film Anderman werd geselecteerd voor het Tribeca Filmfestival. Nadat hij een One Night Stand geregisseerd had (Ooit, met Barry Atsma), werd zijn derde telefilmscript Win/Win meteen opgepakt door IJswater Films.

Te zien vanaf: 20 mei 2010.