web analytics

3x Vuurwerk

Reacties zijn gesloten

Links en rechts wordt er al wat geknald en siervuurwerk de lucht in geschoten. Voor de één een schrik, voor de ander een mooi gezicht. Overmorgen staat de dag geheel in het teken van vuurwerk. Overdag knalt de jeugd erop los, ’s avonds proberen volwassenen elkaar te overtreffen met de mooiste vuurpijl. NeerlandsFilmdoek selecteerde drie Nederlandse films waarin plaats is ingeruimd voor vuurwerk.

– Een Maand later (1987)
Nouchka van Brakel regisseerde in 1987 twee van de grootste Nederlandse actrices ooit – Monique van de Ven en Renee Soutendijk – in een komische familiefilm over een identiteitsruil. In het begin is het allemaal nog vrijblijvend en gemoedelijk, maar als de kerstdagen aanbreken en dus ook het nieuwe jaar, komen de ware gevoelens boven drijven.

– Flodder 3 (1995)
Een knallend einde moest Flodder krijgen, en dat kwam er ook. Aan het einde van Flodder 3 vliegt Zonnedael de lucht in door een ongeluk waarbij het vuurwerk voor de feestelijkheden van het 25-jarig bestaan van de luxe villawijk tot ontbranding wordt gebracht. Terwijl de buurtbewoners in grote paniek verkeren, genieten de Flodders van het prachtige vuurwerk.

– Bon Voyage (2011)
In de telefilm Bon Voyage zorgt een per ongeluk ontstaan ‘vuurwerkconcert’ voor hét hoogteunt van de film, waarin alle personages samenkomen, ook al zijn ze allen op een andere locatie. Sfeervol en gevoelig, met prachtige beelden.

Ook vuurwerk in: Soldaat van Oranje (1977), De Avonden (1989), Romeo (1990), Intensive Care (1991), Komt een Vrouw bij de Dokter (2009), Mannenharten (2013).