web analytics

Blu-Ray: Bloedlink

Reacties zijn gesloten

bloedlink

FILM
Joram Lürsen maakte succesvolle films als Alles is Liefde, In Oranje en Dolfje Weerwolfje. Met Bloedlink maakt hij vorig jaar een nagenoeg letterlijke kopie van de Engelse thriller The Disappearance of Alice Creed. Het is zijn minste film tot dusver geworden.

Ex-gevangenen Victor en Rico hebben een waterdicht plan om Laura, de dochter van een miljonair, te ontvoeren. Maar wanneer ze wordt meegenomen en in een afgelegen, geluiddichte kamer wordt ondergebracht beginnen de machtsverhoudingen geleidelijk te verschuiven. Wie is nu precies de dader en wie het slachtoffer?

Het verhaal speelt zich grotendeels op één locatie af, waardoor er in potentie een sterk en spannend psychologisch drama kan worden neergezet. Ook de wendingen in het plot kunnen de kijker bij de lurven grijpen en niet meer loslaten. Kansen om een intieme, meeslepende film te maken waren er in de basis dus wel. Helaas komt het allemaal niet echt uit de verf.

Hoewel met het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers en de visuele look van de film weinig mis is, weet de film de kijker nauwelijks écht te boeien. De plot is weinig origineel en de traditionele driehoeksverhouding tussen de personages hebben we inmiddels vaker gezien. Bovendien is de spanningsboog te dun en worden bepaalde situaties of machtsverhoudingen te vaak herhaald, waarschijnlijk om het gebrek aan echte diepgang en spanning te verhullen. En dat is jammer, want meer echte genrefilms zou het Nederlandse filmlandschap een stuk aantrekkelijker maken.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Bloedlink staat in de originele 2,35:2 verhouding op het schijfje. De kwaliteit van het beeld is goed, hoewel wel wat donker. Beschadigingen zijn afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Deze brengt de dialogen van deze voornamelijk op dialoog drijvende film goed over. Er is optionele Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden aanwezig. Extra’s blijven beperkt tot trailers en de originele bioscooptrailer van Bloedlink.