web analytics

Blu-Ray: Body Language

Reacties zijn gesloten

FILM
Na de talloze Step Up‘s en Honey‘s kon een Nederlandse variant van de populaire dansfilms niet uitblijven. Body Language biedt echter niks nieuws ten opzichte van de varianten van over zee.

Body Language, geregisseerd door Jeffrey Elmont, volgt de gebaande paden uit de inmiddels al jarenlange reeks aan dansfilms. Een groep dansers besluit mee te doen aan een battle in New York, maar moet eerst afrekenen met persoonlijke en onderlinge problemen. De weg naar de grand-finale is dan ook hobbelig en vol valkuilen.

Hobbels en valkuilen waar ook regisseur Elmont zich zo nu en dan op verkijkt of in trapt. Het clichématige verhaal is in een minstens zo clichématig jasje gestoken en de acteerprestaties zijn van bedenkelijk niveau. Ook de dansscènes, die zeker in het eerste deel van de film opmerkelijk schaars zijn, weten de film niet van de ondergang te redden – na de zoveelste slowmotion weet je het als kijker inmiddels wel.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De beeldkwaliteit van de 2,35:1 uitgevoerde transfer is goed. Beschadigingen in de vorm van spetters of vuil zijn afwezig en de scherpte, detail en het contrast zijn in orde. Uitblinken doet de transfer niet, maar ze voldoet voor een recente film als deze. Het geluid staat in een DTS-HD Master 5.1-spoor op de Blu-Ray. Ook hier valt op de kwaliteit niets aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de muziek komt ruimtelijk en met een goede klank uit de speakers. Er is optionele Engelse ondertiteling aanwezig.

Aan extra’s geen gebrek op deze Blu-Ray. Inhoudelijk stellen de korte featurettes niet veel voor, maar voor de liefhebbers zijn de videoclips en making of’s daarvan altijd leuk om te zien. Voor een overzicht van alle extra’s verwijs ik naar de specificaties opgesomd hieronder.

Speelduur
ca. 95 minuten
Distributie
A-Film
Release datum BLU-RAY
9 februari 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
2,35:1 HD
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Teaser
Behind the scenes
Bloopers
Videoclip: The Partysquad ft. Rochelle  & Jayh – Body Language
Making of videoclip ‘Body Language’
Videoclip: Brainpower – Light it up
Videoclip:  Brainpower – People
Videoclip: Delivio Reavon & Aaron Gill ft. Phatt – Dancing
Flashmob
Making of van de Flashmob
Cast Presentation
Meet the Cast
@Jimmy Woo

Met dank aan A-Film voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !