web analytics

Blu-Ray: Dead in Tombstone

Reacties zijn gesloten

deadintombstone

FILM
Roel Reiné timmert de laatste jaren hard aan de weg in Hollywood. Na zijn overrompelende debuut in Nederland met de spektakelfilm The Delivery (1999) maakte hij niet veel later de overstap naar het land der onbegrensde mogelijkheden. Sinds 2008 regisseerde hij daar niet minder dan elf speelfilms, waarvan Dead in Tombstone zijn meest recente is. Deze actierijke western overtuigt niet helemaal, maar is sfeervol, dynamisch, vermakelijk en kundig gemaakt.

Verwacht verhaaltechnisch niet al te veel verrassingen. Guerrero Hernandez (Danny Trejo) is de leider van de bende van de Blackwater outlaws. Maar na het lossnijden van zijn halfbroer, Red (Anthony Michael Hall), uit de gevangenis, krijgt Guerrero’s plan om de mijnbouwstad Edendale te plunderen een spectaculaire wending; hij wordt bedrogen door zijn halfbroer en sterft hierbij. Na het maken van een deal met de duivel (Mickey Rourke), komt Guerrero terug uit de dood om een jaar later wraak te zoeken. De stad, die is hernoemd naar Tombstone, zal in de stoffige straatjes spoedig tot aan de knieën in een rivier van bloed zitten.

Dead in Tombstone maakt vooral indruk op visueel gebied. Zoals het een echte Reiné-film betaamt, kent de film een vlotte en strakke decoupage en tovert de van oorsprong Brabantse filmer allerlei spectaculaire shots uit de hoge hoed. Ook het sound-design is continu aanwezig en laat zich zo nadrukkelijk gelden. Het geeft de film een energieke en dynamische look en feel mee, waardoor de kijker het wat clichématige en oppervlakkige verhaal makkelijker door de vingers ziet. De aanwezigheid van grote namen als Danny Trejo en Mickey Rourke zorgt bovendien voor een leuke meerwaarde, al zijn de rollen verre van legendarisch. Reiné heeft ontegenzeggelijk talent en een interessante en meeslepende aanpak, het is nu nog wachten op een iets beter doortimmerd script.

Waardering: ** half

BEELD EN GELUID
Dead in Tombstone staat in de originele breedbeelverhouding op de Blu-Ray. De kwaliteit van het beeld is prima. Beschadigingen zijn afwezig en de film ziet er gelikt uit. De optionele ondertitels (Nederlands, Engels, Frans, e.a.) zijn goed leesbaar en fijn vormgegeven. Het geluid staat in een Engels en Frans DTS 5.1-spoor op de Blu-Ray. Ook de kwaliteit hiervan is feilloos. De sfeervolle soundtrack van de film komt uitstekend tot zijn recht.

EXTRA’S
Er staan veel extra’s op de Blu-Ray. Deze zijn in dezelfde vlotte en vermakelijke stijl vormgegeven als de film zelf. Naast een making of (10 minuten) treffen we enkele featurettes aan, onder andere over de totstandkoming van de actiescènes, de visuele effecten en over Roel zelf. Ook zijn er verwijderde scènes en -shots aanwezig en treffen we enthousiast audiocommentaar van de regisseur aan.

deadintombstonebluray

Speelduur
100 minuten
Distributie
Universal Studios Home Entertainment
Release datum DVD
4 oktober 2013
Verpakking
Keepcase
Regio
B
Beeld
1,78:1 HD niet-anamorf
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Engels
DTS HD 5.1 – Frans
Ondertiteling
Nederlands (optioneel)
Engels (optioneel)
Frans (optioneel)
e.a.
Extra’s
Making of
Audiocommentaar
Verwijderde scènes en shots
Featurettes

Met dank aan Universal Studios Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !