web analytics

Blu-Ray: Dolfje Weerwolfje

Reacties zijn gesloten

FILM
Dolfje ligt ‘s avonds zenuwachtig naar zijn wekker te staren. Morgen wordt hij al weer acht. Maar als de klok twaalf uur slaat krijgt hij meer dan hij had gehoopt. Opeens groeien er haren uit zijn lijf en schieten er twee grote oren uit zijn hoofd. Binnenin het ventje blijkt een weerwolf te schuilen. Een klein, pluizig weerwolfje.

Het guitige jongetje ziet zichzelf als een verschrikkelijk monster als hij beseft wat hij de vorige nacht heeft gedaan. De veren op de grond verraden dat een van de kippen van de buurvrouw het heeft moeten ontgelden. Gelukkig is zijn broertje nog net op tijd om de sporen uit te wissen, voordat vader en moeder met de verjaardagstaart de kamer binnen komen. Niemand mag weten wat er is gebeurd.

Dolfje Weerwolfje, naar de populaire boekenreeks van Paul van Loon, is een horrorfilm op maat gemaakt voor kinderen. Het zal af en toe best spannend en griezelig zijn voor de kleinsten, maar angstaanjagend kan het niet worden. De weerwolf waar Dolfje in transformeert is klein, zacht en heeft een schattig dropneusje. Bovendien wordt hij gespeeld door Ole Kroes, die onmogelijk mensen de stuipen op het lijf kan jagen. Het hoge gegrom en de lichtelijk onhandige manier van lopen verraden dat er eigenlijk een lief knulletje van zeven achter al die haren zit.

En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Dolfje is helemaal geen monster, maar een aandoenlijke en licht-komische variant op de klassieke bloeddorstige weerwolf. Zo is de hele film opgezet. Het scenario van Tamara Bos (Het Paard van Sinterklaas) zit vol met vrolijke en humoristische taferelen en de soundtrack ademt een warme kerstsfeer. En dat de kinderen wat houterig spelen maakt de film juist wel charmant.

Er is geen regisseur in Nederland die dit boek had kunnen verfilmen zoals Joram Lürsen. De regisseur vanAlles is Liefde en Het Geheim weet ongeacht het verhaal een feelgood-sfeer op te roepen, zonder dat het de film gaat overheersen. Ook Dolfje Weerwolfje is een zachtaardige, onschuldige en af en toe lekker maffe film geworden. De kleintjes zullen niet de enige zijn die opgetogen de bioscoopzaal uitlopen.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Dolfje Weerwolfje staat in de originele breedbeeldverhouding op de Blu-Ray. De beeldkwaliteit is goed. Beschadigingen zijn afwezig. Er is geen ondertiteltrack aanwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op het schijfje, zowel in een Nederlandse als Vlaamse versie. Ook deze is vrij van beschadigingen. Als extra’s treffen we de teaser, originele bioscooptrailer en een half uur durende making of aan. Deze laatste is ook in delen te bekijken.

Speelduur
ca. 91 minuten
Distributie
BFD Home Entertainment
Release datum DVD
8 mei 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
16:9 HD (2,35)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Dolby Digital 5.1 – Vlaams
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Teaser
Originele bioscooptrailer
Making of

Met dank aan BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !