web analytics

Blu-Ray: New Kids Turbo

Reacties zijn gesloten


FILM
New Kids wordt ook wel de Flodder van deze tijd genoemd. En die vergelijking gaat redelijk op. Ook in New Kids Turbo kunnen we lachen om een stel ordinaire, asociale nietsnutten die niks met de gevestigde orde te maken willen hebben. Belangrijk verschil is dat de New Kids daar minder cartoonesk mee omgaan. Het is botter en harder, maar daarmee misschien voor de liefhebber wel leuker.

De crisis is toegeslagen in Maaskantje. Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie raken één voor één hun baan kwijt. Als ze dan ook nog eens alle vijf hun uitkering kwijtraken is de maat vol. Ze besluiten nergens meer voor te betalen. De situatie loopt steeds verder uit de hand, maar de jongens wijken voor niets en niemand.

New Kids is echt een film waar je voor in de stemming moet zijn. Het belachelijk beperkte denkraam van het uitschot is op bepaalde momenten geestig (uitkering binnen: ‘Gratis geld, jonguh!’ uitkering op: ‘Geef ons meer geld, kut!’), maar soms te ver doorgetrokken, waardoor het een infantiele poppenkast wordt.

Sinds Filmpje! 15 jaar geleden uitkwam zijn er tal van films geweest die zowel grof als komisch wilden zijn. Dat eerste is vaak genoeg gelukt, dat tweede vrijwel nooit. Bij New Kids zijn de banale en absurde situaties op de beste momenten even lachwekkend als die van Paul de Leeuw. Wie door het simplisme heen kan kijken, en in een goede bui is, zou best een leuke avond kunnen hebben.

Waardering: ***

BEELD
New Kids Turbo staat in de originele 2,35:1 verhouding op de Blu-Ray disc. De beeldkwaliteit is prima. De kleuren ogen mooi warm en natuurlijk en het beeld is vrij van beschadigingen of ongerechtigheden. Scherpte en detail zijn uitstekend. De optionele Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden is goed uitgevoerd en staat fijn in beeld. Er is tevens een optioneel Engels ondertitelspoor aanwezig.

GELUID
Ook op de geluidskwaliteit valt weinig tot niks aan te merken. De DTS HD Master 5.1 track klinkt prima, met een mooie, heldere klank. Ook hier zijn beschadigingen of ruis afwezig. Voor wie moeite heeft het Brabants te volgen, is ondertiteling aanwezig.

EXTRA’S
Aan extra’s geen gebrek op deze Blu-Ray. Het interessantst (en al dan niet meest komisch) zijn het audiocommentaar door de New Kids en de making-of van zo’n 70 minuten. Verder staat het schijfje vol met allerlei andere kutfilmpjes, zoals men zelf propageert. Veelal betreft dit compilaties van gespuug naar de camera, het gebruik van het woordje kut of aanrijdingen die in de film voorkomen – onder weinig verhullende namen als Bam!, Kut! en Schieten Jonguh!. Verder treffen we onder meer nog de teaser, trailer, promo’s, een premièreverslag en een item over de uitreiking van de Diamanten Film (meer dan 1 miljoen bezoekers) aan. De Blu-Ray wordt geleverd met een metalen Maaskantje hanger. Voor een compleet overzicht van alle extra’s zie de specs hieronder.

Speelduur
ca. 86 minuten
Distributie
Video Film Express
Release datum DVD
17 maart 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
2,35:1 HD
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Engels
Extra’s
Audiocommentaar
Making of
Kut!
Première
Bam!
Kits & Poep
Schieten Jonguh!
Knoepert
Majorca Bar
Henry van Loon Unkut
New Kids in Concert
Kapitein Kogel
Kiekt um Goan
Gradje
Op de Radio
Teaser
Extended Teaser
Trailer
Promo
Videoclip Turbo
Photogallery Foxyt Magazine
Uitreiking Diamanten Film
Metalen Maaskantje hanger

Met dank aan Video Film Express voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !