web analytics

Blu-Ray: Toscaanse Bruiloft

Reacties zijn gesloten

toscaansebruiloft

FILM
Wie Johan Nijenhuis zegt, zegt mooie vrouwen (en mannen), zonnige locaties en uitgekauwde, voorspelbare plots. Werken doet het echter wel, want vrijwel al zijn films voor een (jong)volwassen publiek zijn een groot succes. Zo ook Toscaanse Bruiloft, dat begin dit jaar volle zalen trok. En begrijpelijk is het, want ondanks dat er genoeg op de film aan te merken valt, kijkt Toscaanse Bruiloft bijzonder lekker weg en ziet alles er even aantrekkelijk als prachtig uit.

Met het mooie en sfeervolle Toscane als setting zou het ook een prestatie van formaat zijn geweest als dat niet het geval was. De Toren van Pisa, de Duomo van Firenze, de uitgestrekte wijngaarden en de sfeervolle bergdorpjes zorgen er alleen al voor dat Toscaanse Bruiloft direct de juiste toon en snaar weet te raken. Wie verliefd wil worden of de liefde al gevonden heeft, zit in deze prachtige Italiaanse streek goed. Meng dit alles tevens met enkele aanstekelijke Italiaanse hits en stop de cast vol met mooie mannen en vrouwen en een kassucces is geboren.

Het voorspelbare plot – een vrouwelijke weddingplanner (een prima rol van Sophie van Oers) heeft zelf het geluk nog nooit gevonden en verzet zich daar ook hevig tegen, maar komt in de verleiding wanneer ze player met een gouden hart Jeroen ontmoet -, de mierzoete romantiek en de iets te lange speelduur en geforceerde dramatiek kunnen de fanatieke critici makkelijk tegen het zere been stoten, maar voor eenieder die een onbezorgd avondje wilt weg zwijmelen met een lekker glas rode wijn is Toscaanse Bruiloft een schot in de roos.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De Blu-Ray van Toscaanse Bruiloft is van prima kwaliteit. Beschadigingen zijn afwezig en het beeld oogt haarscherp en helder. Het sfeervolle (en vooral zonnige) Toscaanse landschap komt uitstekend tot zijn recht. Een pluim voor de aanwezige Nederlandse ondertitels voor doven. Tevens is er optionele Engelse ondertiteling aanwezig. Het geluid staat in een DTS-HD Master 5.1 track op de DVD. De vele muziek komt sfeervol en warm uit de speakers.

Als extra treffen we onder andere een making of, trailer, teaser, bioscoopbon-promo en bloopers aan.

toscaansebruiloftbluray

Met dank aan A-Film Benelux Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !