web analytics

De Avonturen van Pim & Pom: Erop uit! – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

FILM
Na tien spannende en komische avonturen binnenshuis gaan de twee schattige poezen Pim en Pom nu naar buiten. Ze kamperen in een echte tent, beleven een Arabisch sprookje en spelen met hun buurhond Kees. Toch zijn ze blij als ze thuis weer veilig in hun eigen mandje liggen – daar liggen ze immers veilig en warm.

De animatieserie Pim & Pom, gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en gemaakt naar de bijbehorende tekeningen van Fiep Westendorp, werd eind vorig jaar met succes uitgezonden op de publieke omroep. Naast tien avonturen van de twee poezen binnenshuis, bracht Bridge Entertainment nog een tweede DVD uit met daarop tien avonturen in de open lucht.

De setting buiten beschouwing gelaten, is er weinig veranderd ten opzichte van de eerste gebundelde reeks afleveringen. Pim & Pom – Erop uit! kenmerkt zich evenals haar voorganger door een eenvoudig, maar gezellige en warme animatie. Bovendien trakteert het de kijker op minstens zo simpele, maar doeltreffende en hartverwarmende verhaaltjes die niet alleen genietbaar zijn voor de kleinsten onder ons, maar ook de volwassen kijker weten te vermaken.

De vijf minuten durende avonturen worden door Georgina Verbaan kundig voorzien van een voice-over, die het peuterpubliek begeleidt en de verhaaltjes van de juiste toon voorziet. Na het succes van Pim & Pom op papier, verdient ook de televisieserie een groot publiek.

Waardering: *** half

 

BEELD
De serie staat in haar originele 1,78:1 formaat anamorf op het schijfje. De kwaliteit is prima. De kleuren ogen mooi warm en het zwartniveau en contrast zijn uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig. Er is geen ondertiteltrack aanwezig.

GELUID
Ook de geluidsband op de DVD is foutloos. De Dolby Digital 2.0 track is kraak- en ruisvrij en presenteert de stem van Verbaan op helderde en gedetailleerde wijze.

EXTRA’S
Via het hoofdmenu hebben we de keuze alle afleveringen achter elkaar af te spelen of een aflevering los te selecteren. De DVD start met enkele promotionele trailers, deze zijn echter over te slaan.

 

Speelduur
ca. 50 minuten
Distributie
Bridge Entertainment
Release datum DVD
20 oktober 2009
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
16:9 Anamorf (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Promotionele trailers

 

Met dank aan Bridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !

 

2 gedachten over “De Avonturen van Pim & Pom: Erop uit! – DVD-Recensie

  1. Mijn kinderen hebben hier erg van genoten, ik overigens ook.

  2. Af en toe zap ik hier wel eens langs op TV en ik moet zeggen dat ik het best grappig gedaan vind. De animaties zijn simpel maar doeltreffend en het vertellen gaat Verbaan uitstekend af!

Reacties zijn gesloten.