web analytics

DVD: Aspe (seizoen 9)

Reacties zijn gesloten

aspeseizoen9

FILM
Net als Nederland kent ook Vlaanderen een lange traditie op het gebied van politieseries. Enkele populaire voorbeelden door de jaren heen zijn Langs de Kade (1988-1993), Heterdaad (1996-1999) en Vermist (2008-heden). Ook Aspe (2004-heden), gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe, heeft inmiddels een vast kijkerspubliek opgebouwd. Het negende seizoen verscheen recentelijk op DVD, het tiende en tevens laatste seizoen is komend voorjaar op de televisie te zien.

In het negende seizoen van Aspe volgen we hoofdinspecteur Van In en zijn team in het prachtige Brugge. Meedogenloze gijzelnemers, al dan niet corrupte politici, koele moordenaars en zelfs internationale spionagenetwerken: het onderzoek van Van In en zijn collega’s legt naar goede gewoonte de diepste geheimen bloot. Seizoen 9 herbergt dertien vlotte, vermakelijke en soms zelfs spannende afleveringen.

Wie het negende seizoen van Aspe bekijkt, kan niet anders dan constateren dat zelfs na meer dan honderd afleveringen de serie nog steeds een aanstekelijke frisheid en ontegenzeggelijke kwaliteit herbergt. Herbert Flack, Michel van Dousselaere en Ludo Hoogmartens vormen een fijn hoofdtrio en in grote bijrollen zijn ook Adriaan van den Hoog en Hilde de Baerdemaeker goed op dreef. Aspe kan daarbij bovendien rekenen op een fraaie muzikale score van Steve Willaert, een degelijke technische afwerking en scripts die vaak niet heel verrassend of diepgravend zijn, maar de kijker wel mee weten te slepen en direct vertrouwd maken met de serie en haar hoofdpersonages.  Pak er, net als Aspe en hoofdinspecteur Van In, een lekkere Duvel bij en een plezierige avond is gegarandeerd!

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Het beeld staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. Zoals we van een recente productie mogen verwachten, zijn beschadigingen afwezig en oogt het beeld mooi scherp. Het geluid staat in een degelijke Dolby Digital 2.0 track op het schijfje. Nederlandse ondertiteling is optioneel aanwezig. De DVD herbergt geen extra’s.

aspedvdseizoen9

Speelduur
ca. 630 minuten
Distributie
Dutch Filmworks
Release datum DVD
14 mei 2013
Verpakking
Digipack met slipcase
Regio
2
Beeld
16:9 HD (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Vlaams
Ondertiteling
Nederlands
Extra’s
Geen

Met dank aan Dutch Filmworks voor het beschikbaar stellen van deze DVD !