web analytics

DVD: De Nobelprijswinnaar

Reacties zijn gesloten

FILM
In het najaar van 2010 verraste Timo Veltkamp – bekend als scenarist van het Gouden Kalf winnende Missing Link – tijdens het Nederlands Film Festival met zijn sympathieke regiedebuut De Nobelprijswinnaar.

Met een budget van 150.000 euro en belangeloze medewerking van cast- en crewleden is De Nobelprijswinnaar een verrassend sfeervolle film geworden. De film volgt de levens van vier personages, die langzaamaan steeds meer met elkaar te maken krijgen. Regisseur en scenarist Veltkmap schetst een eigenzinnige wereld, waarin fijne en komische personages en zwart-komische, absurdistische opmerkingen elkaar in een aangenaam tempo afwisselen. De sfeervolle zwartwit-fotografie maakt het plaatje vervolgens compleet. Iets minder geslaagd zijn enkele bijrollen en de uitwerking van enkele subplots, maar dit mag de pret niet drukken; De Nobelprijswinnaar is een verrassend sterk en eigenzinnig regiedebuut.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De Nobelprijswinnaar staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van het zwart-wit geschoten materiaal is prima. Het zwartniveau stemt tot tevredenheid en het beeld oogt voldoende scherp. Er zijn optionele Engelse ondertitels aanwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0 track op de DVD, welke voldoet voor een dialooggerichte film als deze. Beschadigingen zijn afwezig. Extra’s zijn afwezig.

Speelduur
Ca. 90 minuten
Distributie
Mokum Filmdistributie
Release datum DVD
18 juni 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Geen

Met dank aan Mokum Filmdistributie voor het beschikbaar stellen van deze DVD !