web analytics

DVD: De sterkste Man van Nederland

Reacties zijn gesloten

FILM
Na de romantische drama’s Het Leven uit een Dag en Shocking Blue komt regisseur Mark de Cloe nu met een opmerkelijk luchtige film. De sterkste Man van Nederland, oorspronkelijk een van de telefilms van 2011, is voor de hele familie.

De twaalfjarige Luuk (Bas van Prooijen) – rood haar, klein en tenger postuur – heeft zijn vader nooit ontmoet. Het is wel de sterkste man van Nederland, zegt zijn moeder. Genoeg reden om naar hem op zoek te gaan. Krachtpatser René (Loek Peters) heeft net als Luuk rood haar, dus dat moet zijn vader wel zijn, concludeert hij al snel.

De sterkste Man van Nederland zweeft steeds net iets boven de realiteit. Het bekende verhaal over een kind dat naar zijn vader zoekt wordt aanstekelijk kolderiek gebracht. Geluidseffecten geven een cartooneske indruk (een klopje op de schouder dreunt hard door), en het lijkt alsof de naïeve Luuk af en toe uit zijn rol valt door er opeens een volwassen opmerking doorheen te gooien. De grote lijn van het verhaal blijft conventioneel, maar keer op keer wordt er een kort loopje met de realiteit genomen. Het geeft een frisse, komische noot mee aan een anders voorspelbare film.

Het begin en middenstuk zijn treffend luchtig, maar dan moet er nog een ontknoping in het drama komen. De scenaristen weten daar minder raad mee. Het is het enige gedeelte in de film dat een meer serieuze kant had moeten kiezen, maar ook hier overheerst het lichte absurdisme. Dat misstaat dan een beetje, maar dat nemen we voor lief. De sterkste Man van Nederland is een prettige familiefilm met een enthousiaste jonge hoofdrolspeler.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten is de beeldkwaliteit uitstekend. De sfeervolle fotografie met contrasterende kleuren van Bert Pot oogt fraai. Beschadigingen zijn afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen helder uit de frontspeakers. Extra’s zijn helaas afwezig.Speelduur

ca. 80 minuten
Distributie
Just4Kids
Release datum DVD
26 januari 2012
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan Just4Kids voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

2 gedachten over “DVD: De sterkste Man van Nederland

Reacties zijn gesloten.