web analytics

DVD: Divorce (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

divorce

FILM
David, Joris en Boudewijn zijn terug. Na het even aandoenlijke als hilarische eerste seizoen, waarin de eindjes nog niet aan elkaar werden geknoopt, volgen we de belevenissen van de drie vrienden en hun (ex-)vrouwen wederom op de voet. Joris komt voor een onverwachte verrassing te staan als Joyce plots een tweeling aankondigt, Boudewijn krijgt bezoek van zijn broer Pieter en David worstelt met een a-seksuele Desirée en vooral nog steeds met zijn ex Tamar.

Was Gooische Vrouwen voor het vrouwelijke Nederlandse televisiepubliek een schot in de roos, Divorce is dat voor het mannelijke deel. De drie vrienden onder één dak – met hangbuikzwijn Kevin als guitig huisdier – doen denken aan je beste maten in een studentenhuis; van de mislukte kookavonturen tot de problemen met vrouwen en de talloze flesjes en blikjes bier. De feilloze scripts en regie zorgen voor avonden vol plezier.

De grootste kracht van Divorce zit hem in het spel van de totale cast, maar met natuurlijk de drie mannen voorop. Jeroen Spitzenberger is hilarisch als soort van mislukte (maar toch ook geslaagde) Don Juan. Let vooral op zijn timing en mimiek, vaak ook op de achtergrond. Waldemar Torenstra is ontwapenend als de ietwat dommige en op veel vlakken onwetende Joris, terwijl Dirk Zeelenberg de show steelt als ultieme goedzak David. Wie graag afgeeft op het Nederlandse acteerwerk in series zou verplicht Divorce moeten kijken: onder de komische oppervlakte schuilt namelijk veel meer en zijn de gehele cast en crew er in no time in geslaagd mensen van vlees en bloed te creëren.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Divorce staat in de originele 1,78:1 verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is net als die van seizoen 1 uitstekend. Scherpte, detail en kleurweergave zijn prima verzorgd en beschadigingen zijn afwezig. Het geluid staat in een simpele Dolby Digital 2.0 track op de DVD. Deze voldoet voor de serie, al was een 5.1-track niet verkeerd geweest gezien de vele muziek die de serie herbergt. Op de derde disc staan als extra nog wat bloopers.

divorceseizoen2