web analytics

DVD: Feuten (serie)

Reacties zijn gesloten

FILM
Er was nogal wat om te doen, eind vorig jaar. De jeugdserie Feuten zou een realistisch beeld geven van de ontgroeningsweek van een studentencorps, aldus producerende omroep BNN. ‘Voorspelbaar in al haar overdrijvingen,’ vonden de studentenverenigingen. Uiteindelijk deed het er allemaal weinig toe, want de achtdelige serie wist de kijker middels een spannend plot al snel voor zich te winnen.

In Feuten volgen we slagerszoon Bram (Manuel Broekman). Hij droomt ervan advocaat te worden. Maar als slagerszoon tussen allemaal rijkeluiszoontjes heeft hij het zwaar. Tijdens het ontgroeningskamp leren hij en de andere feuten elkaar én zichzelf kennen. Als tijdens één van de opdrachten een jongen waarmee Bram op pad is overlijdt, is een misdaadintrige geboren. Vertrouwen, verraad, drank en seks wisselen elkaar af. Wat is er precies gebeurd? Wie verdenkt wie? Wie gebruikt wie?

Onder regie van Lourens Blok is Feuten een vermakelijke en spannende dramaserie geworden, met een meeslepend tempo en goed plot. Naarmate de serie vordert, wordt steeds meer duidelijk hoe de vork in de steel zit en word je als kijker meegezogen in een boeiend spel van macht, verraad en samenzweringen. Hier en daar zijn de dialogen en het spel wat houterig en overtuigen scènes niet helemaal, maar al met al is de serie er zeker één die gezien mag worden. De bevlogenheid en het plezier waarmee Feuten in elkaar is gezet spatten van het scherm af.

Waardering: *** half

BEELD
De serie staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van de transfer is, zoals we van een recente film mogen verwachten, prima. Beschadigingen zijn afwezig en de kleuren, het detail en de scherpte zijn uitstekend. Er is geen ondertiteltrack aanwezig.

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0- en 5.1-track op de DVD. Deze laatste lijkt unwrapped te zijn, wat inhoudt dat deze kunstmatig is afgeleid uit het 5.1-spoor. Hierdoor is de spreiding en de klank van het geluid in dit laatste geluidsspoor niet optimaal. Beschadigingen zijn afwezig. De dialogen zijn goed verstaanbaar.

EXTRA’S
De acht afleveringen van Feuten staan verdeeld over twee dvd’s. Beide dvd’s herbergen vier afleveringen. Als extra’s treffen we op de eerste disc de trailer (2 minuten) en wat stills aan. Het tweede schijfje wordt opgefleurd door een montage van bloopers (3 minuten).

Speelduur
ca. 200 minuten
Distributie
Indies Home Entertainment
Release datum DVD
21 januari 2011
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Dolby Digital 5.1 (Unwrapped) – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Trailer
Bloopers
Stills

Met dank aan Indies Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

Reacties zijn gesloten.