web analytics

DVD: Gods eigen Parochie

Reacties zijn gesloten

FILM
Pater Winand Kotte. Bekend om zijn starre houding de Willibrordkerk van de ondergang te redden. Maar ook om zijn conservatieve houding ten opzichte van het beleven van het katholieke geloof. Niks geen moderne stromingen, zoals die in de jaren zestig tijdens het Vaticanum II werden gepredikt, maar gewoon de oude, traditionele wijze. Het leverde hem de status op van rebel, maar tegelijkertijd ook  van held.

In de documentaire Gods eigen Parochie portretteert filmmaker Sherman de Jesus Pater Kotte. Zowel voor- als tegenstanders komen aan het woord, maar desondanks laat de documentaire geen genuanceerde indruk achter. Het geheel is chaotisch van opzet en gaat helaas zelden de diepte in. De strijd die Kotte voerde met het machtige en invloedrijke kerkelijke instituut had voor meer vuurwerk kunnen en eigenlijk ook wel moeten zorgen.

Waardering: **

BEELD
De beeldkwaliteit van deze voor televisie gemaakte documentaire is goed. De beelden zijn vrij van beschadigingen en ogen, zeker in de uitgelichte scènes, mooi scherp. Beelden uit het heden worden afgewisseld met archiefbeelden. Het is mogelijk de film te bekijken met optionele Engelse ondertitels.

GELUID
De geluidsband is vastgelegd in een Dolby Digital 2.0 track. Deze brengt de gesproken tekst op een heldere manier de huiskamer binnen. Beschadigingen zijn afwezig.

EXTRA’S
De DVD kent helaas geen extra’s.

Speelduur
Ca. 84 minuten
Distributie
Filmfreaks
Release datum DVD
22 augustus 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 Anamorf (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Geen

Met dank aan Filmfreaks voor het beschikbaar stellen van deze DVD !