web analytics

DVD: Goedenavond Dames en Heren (serie)

Reacties zijn gesloten

goedenavonddamesenheren

FILM
De serie Goedenavond Dames en Heren werd de afgelopen maanden uitstekend bekeken op televisie. Gemiddeld trok elke aflevering ruim een miljoen kijkers. Na Moeder, ik wil bij de Revue en ’t Schaep met de Vijf Pooten lijkt Nederland nog lang niet klaar te zijn met nostalgische televisie met veel ruimte voor muziek. Gek is dit niet, want net als deze twee series is ook Goedenavond Dames en Heren van hoge kwaliteit.

Begin jaren zestig. Nederland is in ban van de televisie. Een nieuw technologisch kastje dat niet alleen geluid, maar ook beeld kan uitzenden. Peter van Dijk werkt bij de omroep. Hij vraagt twee nichtjes om auditie te doen om omroepster te worden. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige spanningen binnen het gezin. Om de 250.000ste televisieaansluiting groots te vieren, wil Peter bovendien een befaamd zangduo weer bij elkaar brengen. In de serie volgen we het wel en wee van zowel de familie Van Dijk als van het zangduo, allen kampen zij met (persoonlijke en onderlinge) problemen.

Net als andere recente dramaseries zich afspelend in het verleden, is ook Goedenavond Dames en Heren weer een smakelijke kennismaking met het Nederland uit een ver verleden. Een tijd met andere leefgewoonten en -tradities en een compleet andere sfeer. Het lijkt allemaal huiselijker en warmer, in tegenstelling tot de hedendaagse harde en kille maatschappij. De populariteit van dit soort series kan hierdoor wellicht worden verklaard.

Doordrenkt met klassiekers uit de Nederlandse muziek, brengt de serie een niet bijster origineel, maar wel leuk vormgegeven verhaal waarin vele bekende acteurs het beste in elkaar naar boven halen. Onder meer Kees Hulst, Huub Stapel, Loes Luca en Anna Raadsveld zetten een puike prestatie neer. Grootste pluspunt is de sfeer die het geheel uitademt, en die de kijker van begin tot eind aan de buis gekluisterd houdt.

Zal de volgende serie zich afspelen in de jaren zeventig?

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente productie mogen verwachten zijn beeld en geluid goed verzorgd. Beschadigingen zijn afwezig en op kleur- en contrastniveau valt niks aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar. De muziek en geluidseffecten komt helder uit de speakers. Er zijn geen extra’s aanwezig.

goedenavond_dames_en_heren_2d

Met dank aan Triple P en JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !