web analytics

DVD: Hart tegen Hard (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

FILM
Een succesverhaal is het niet, de serie Hart tegen Hard. Op 3 oktober 2011 zond Net 5 de eerste aflevering uit, en al direct barstte de kritiek in alle hevigheid los. Ook de kijkcijfers vielen behoorlijk tegen. Van de zo’n 400.000 mensen die naar de eerste aflevering keken, waren er op het eind nog maar 200.000 over. Net 5 besloot prompt de plannen voor een tweede seizoen en eventueel ander Nederlands drama te stoppen.

Hoewel Hart tegen Hard niet zo dramatisch is als de kritieken ons willen doen geloven, kunnen we inderdaad niet spreken van een geslaagd geheel. De serie, over misdaadverslaggeefster Ava (Elise Schaap) en rechercheur Thomas (Dragan Bakema) die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen, oogt gelikt en heeft een aantrekkelijke cast, maar weet toch bij lange na niet te overtuigen.

Dit komt voornamelijk door de ondermaatse scenario’s. Hart tegen Hard schippert tussen de romantiek tussen Ava en Thomas en de misdaden waar zij mee te maken krijgen. Elke aflevering kenmerkt zich door de samenwerking die beiden met elkaar aan moeten gaan om de zaak tot een goed einde te brengen. Probleem is echter dat er van echte misdaad nauwelijks sprake is, en dat de spanning – zowel in de misdaden als in de relatie tussen Ava en Thomas – ver te zoeken is. Daarnaast hangen de plots te veel van toevalligheden aan elkaar en spelen de makers te opzichtig in op effect – geforceerd zitten vrijwel alle dialogen vol met gevatte opmerkingen en woordspelingen.

Hoofdrolspelers Elise Schaap en Dragan Bakema proberen er zichtbaar het beste van te maken, net als de meeste acteurs in de bijrollen, waaronder Huub Stapel, Barry Atsma en Renee Fokker. Maar ook zij kunnen de serie niet van de ondergang redden. De gelikte vorm en het enthousiaste spel passen helaas niet bij de inhoudelijk magere scenario’s die Hart tegen Hard presenteert.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente productie mogen verwachten, is de transfer van Hart tegen Hard vrij van beschadigingen. Het beeld oogt mooi helder en kent een prima kleurweergave en contrast. Ondertiteling is afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0 track op de DVD. Deze voldoet voor een serie van dit kaliber, hoewel er wel redelijk wat muziek in de serie te horen is. Extra’s zijn afwezig.

Speelduur
Ca. 492 minuten
Distributie
A-Film Home Entertainment
Release datum DVD
24 mei 2012
Verpakking
Digipack met kartonnen omhulsel
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (1,77)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan A-Film Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !