web analytics

DVD: In de Vlaamsche Pot (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

indevlaamschepotseizoen2

FILM
Niet lang nadat de eerste aflevering van In de Vlaamsche Pot in 1990 werd uitgezonden, werd duidelijk dat Veronica goud in handen had. De belevenissen in de keuken en het restaurant-deel van ‘De Vlaamsche Pot’ en de beslommeringen in het privé-leven van Karel, Luciën, Frits en Dirkje bleken garant te staan voor een flinke portie humor én goede kijkcijfers. Een tweede seizoen kon dan ook niet uitblijven.

Veel blijft gelukkig hetzelfde in dit tweede seizoen. Zo blijft de vaste cast met Serge-Henri Valcke, Edwin de Vries, Susan Visser en Frans van Deursen gehandhaafd en veranderen de verhoudingen tussen de personages niet. Luciën en Karel kibbelen nog steeds over van alles en nog wat en Dirkje houdt Frits nog steeds op afstand – al is hij wel een aantal keer erg dichtbij zijn uiteindelijke doel; Dirkje zover krijgen dat ze het bed met hem deelt.

Om de serie toch van een (kleine) frisse wind te voorzien, verwelkomt het viertal in dit tweede seizoen met grote regelmaat de vader van Karel (Allard van der Scheer) en hun nieuwe buurvrouw Irma (Adele Bloemendaal). Beide personages passen zich naadloos in in de leefwereld van de restaurantbewoners en zorgen voor een niet persé noodzakelijke, maar wel aangename toevoeging.

Net als het eerste seizoen weet dit tweede seizoen van In de Vlaamsche Pot de kijker op bijzonder vlotte en directe wijze meermaals hardop te doen lachen, ligt de grapdichtheid  in de scripts van o.a. Haye van der Heyden en Robert Alberdingk Thijm erg hoog en zijn de 24 afleveringen voorbij voor je er erg in hebt.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Over de technische kwaliteiten van de release kunnen we kort zijn: naar DVD-maatstaven zijn die ronduit pover. De originele uitzendbanden zijn integraal overgezet op DVD, verwacht dus ook weinig spectaculairs. De serie is echter alleszins kijkbaar, en grote beschadigingen doen zich niet voor. Het geluid staat eveneens in een simpele, maar meer dan toereikende Dolby Digital 2.0 track op de DVD. Extra’s zijn afwezig.

indevlaamschepotseizoen2dvd

Seizoen 2 van In de Vlaamsche Pot is uitgebracht in twee losse DVD-boxen met elk twaalf afleveringen.