web analytics

DVD: In Therapie (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

FILM
Het eerste seizoen van de dramaserie In Therapie was ook in Nederland zo’n groot succes, dat een tweede niet kon uitblijven. Na eerder Israël en de Verenigde Staten, was ook Nederland weer enkele maanden in de ban van de psychotherapeut en zijn patiënten.

Volgden we in de eerste serie psychotherapeut Paul (Jacob Derwig), dit keer neemt Jonathan (Peter Blok) de rol van therapeut op zich. Jonathan krijgt te maken met een divers gezelschap. Zo zijn er de jonge architectstudente Sascha (Jamie Grant), de CEO van een groot chemisch bedrijf, Wouter (Jeroen Krabbé), en komt Paul zelf op bezoek bij Jonathan om te praten over wat er allemaal mis is gegaan in zijn leven.

Was het eerste seizoen van In Therapie al een knap staaltje acteer- en schrijfwerk, dit tweede seizoen gaat zowaar nog een stapje verder. De cast biedt een mooie mix van jong talent (Jamie Grant, Daan Stoevelaar) en bewezen vakmensen (naast eerder genoemde ook nog o.a. Anneke Blok en Jaap Spijkers) en kent interessante verhaallijnen waarin universele problemen worden behandeld.

Zo worstelen veel personages met zichzelf, de liefde en het leven. Thema’s waar iedereen zich wel iets bij voor kan stellen. Het is dan ook makkelijk je in de karakters in te leven en de ontwikkeling die zij doormaken van dichtbij te volgen. Visueel oogt In Therapie sfeervol en ondanks de statische decors dynamisch, warm en vertrouwd. De reeks is een knap staaltje televisie en kan probleemloos nog een tijdje worden voortgezet.

Waardering: ****

BEELD
De serie staat in de originele 1,78:1 verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is, zoals we mogen verwachten van een recente productie, vlekkeloos. Beschadigingen zijn afwezig, het beeld oogt mooi scherp en de kleurweergave en het contrast zijn perfect. Helaas is er geen ondertiteling voor doven en slechthorenden op de release aanwezig.

GELUID
Het geluid is vastgelegd in een Dolby Digital 5.1-track. De dialogen zijn goed verstaanbaar en worden mooi helder via de twee voorste kanalen verspreid. Beschadigingen zijn afwezig. Op de momenten dat er achtergrondmuziek te horen is, wordt het LFE-kanaal lichtjes aangesproken.

EXTRA’S
Jammer genoeg bevat de release geen extra’s. De dertig afleveringen staan verspreid over zes DVD’s, voor elke week één. Aan de ene kant een prima verdeling van de afleveringen, maar wel problematisch wanneer je het gehele verhaal van één personage achter elkaar wilt bekijken.

Speelduur
ca. 750 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
11 oktober 2011
Verpakking
DVD-box met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge voor het beschikbaar stellen van deze DVD !