web analytics

DVD: Kijken in de ziel – Toptrainers

Reacties zijn gesloten

Vorig jaar maakte Coen Verbraak het zesdelige televisieprogramma Kijken in de Ziel, waarin hij diepgaande gesprekken aanging met psychiaters. Over psychische problemen, over hun werk, maar ook over hun eigen leven. Het werd een intrigerend geheel, dat terecht bekroond werd met de Zilveren Nipkow-schijf.  Het vervolg, Kijken in de Ziel – Toptrainers, is nu op DVD verkrijgbaar.

Studio Sport
Veel is hetzelfde gebleven in deze tweede reeks, alleen zijn geïnterviewden zijn anders. Stonden in de eerste reeks psychiaters centraal, hier concentreert Verbraak zich op voetbaltrainers. De programmamaker sprak uitgebreid met een selectie aansprekende trainers en probeert steeds dieper op hun vak, werkwijze en persoonlijkheid in te gaan. De serie bestaat dan ook uit een slimme montage van gesprekken op niveau, die de gebruikelijke analyses die voorbij komen tijdens Studio Sport doen verbleken.

Boeiend
Guus Hiddink, Leo Beenhakker, Co Adriaanse, Foppe de Haan, Willem van Hanegem, Louis van Gaal en Bert van Marwijk vertellen openhartig over de finesses van hun vak, hun werkwijze, voetbal in het algemeen, en ook over hun persoonlijkheid – al is het maar impliciet. Verbraak toont zich wederom een begenadigd interviewer, neemt bijna zelf de rol van psycholoog of psychiater aan, en weet veel bij zijn geïnterviewden los te peuteren. De coaches zijn zichtbaar ontspannen – op een enkel moment met Van Gaal na – en nemen de tijd en ruimte zijn vragen te beantwoorden.

Liefhebber
En hoewel de coaches het over bepaalde zaken roerend eens zijn, vallen er in Kijken in de Ziel ook genoeg  tegenstellingen te ontdekken. Zo gaan ze verschillend met spelers om en moet een enkeling ‘iets voelen’ bij een speler of groep, terwijl de ander er gewoon een sterk team van probeert te maken. Kijken in de Ziel – toptrainers is vooral voer voor liefhebbers van het spel, maar ook de mindere voetbalgekken onder ons zullen de analyserende en boeiende interviews van Verbraak met grote interesse volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD Kijken in de Ziel – Toptrainers
Na de gelauwerde serie Kijken in de Ziel, waarin psychiaters praten over hun vak en over zichzelf, komt Coen Verbraak nu met een driedelige reeks over toptrainers. Grote voetbalcoaches als Guus Hiddink, Leo Beenhakker, Co Adriaanse, Foppe de Haan, Willem van Hanegem, Louis van Gaal en Bert van Marwijk vertellen openhartig over de finesses van hun vak.  De drie afleveringen (De coach, De Spelers, De Prijs) staan verdeeld over twee DVD’s.

Speelduur
ca. 161 minuten
Distributie
B-motion
Release datum DVD
21 oktober 2010
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
16:9 Anamorphic
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Outtakes interviews:
– Bert van Marwijk over boerenslimheid, klaverjassen en goede trainers
– Co Adriaanse over zijn ouders
– Guus Hiddink over het verschil tussen bondscoach en clubcoach
– Louis van Gaal over karaktereigenschappen en beginnersfouten
– Willem van Hanegem over topvoetballer vs. toptrainer
– Foppe de Haan over het mooie aan trainer zijn
– Leo Beenhakker over de patatgeneratie en sterallures

Met dank aan B-Motion voor het beschikbaar stellen van de DVD !