web analytics

DVD: Kyteman – Now What?

Reacties zijn gesloten

FILM
Colin Benders, beter bekend als Kyteman, werd in 2009 in één klap beroemd met Kyteman’s Hiphop Orkest. Het succes lag voor het oprapen, maar nog datzelfde jaar besloot hij ermee te stoppen en zich te gaan richten op ‘nieuwe dingen.’ In de boeiende documentaire Kyteman – Now What? volgt regisseuse Menna Laura Meijer de artiest in zijn zoektocht naar nieuwe muziek.

Eigenwijs, eigenzinnig, maar vooral compromisloos. Colin Benders maakt het zijn omgeving niet makkelijk in zijn zoektocht naar (inspiratie en) nieuwe muziek. Toch blijven ze hem steunen. Zoals zijn vader, tevens manager, zegt: “Iedere andere manager had hem er allang een keer uitgeschopt, maar ja, dan blijf ik nog steeds zijn vader.”

Regisseuse Menna Laura Meijer portretteert in Kyteman – Now What?  de artiest in zijn even inspirerende, als sombere en donkere momenten. Zijn eigenzinnige karakter heeft ook een weerslag op zijn (sociale) leven. Door gesprekken met vrienden en zijn ouders komen we bovendien meer te weten over de wereld rond de artiest. Op een aantal momenten laat Meijer het na de diepte in te gaan, maar de sfeervolle en meeslepende beelden van de optredens en de interessante worsteling van de hoofdpersoon vergoeden veel.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Kyteman – Now What? staat in de originele 16:9 (1,78:1) verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is goed. Beschadigingen zijn afwezig en het beeld oogt voldoende scherp en gedetailleerd. Er is optionele Engelse ondertiteling aanwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0 track op de DVD. Ook het geluidsspoor is vrij van beschadigingen. De dialogen zijn goed verstaanbaar. Als extra’s treffen we promotrailers, de originele bioscooptrailer en een videoclip (“She blew like trumpets”) aan.

Speelduur
Ca. 88 minuten
Distributie
BFD Home Entertainment
Release datum DVD
21 maart2012
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
1,78:1 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Videoclip “She blew like trumpets”
Promotrailers

Met dank aan BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !