web analytics

DVD: Lellebelle

Reacties zijn geslotenFILM
Mischa Kamp maakte de afgelopen jaren vooral naam als regisseuse van de puike jeugdfilms Het Paard van Sinterklaas (2005) en Waar is het Paard van Sinterklaas? (2007). Vorig jaar regisseerde ze Lellebelle, een erotische telefilm voor tieners waarin expliciete naaktscènes niet worden geschuwd.  

Sensatie gegarandeerd, want er zullen ongetwijfeld tere zieltjes worden geraakt bij het zien van neukende tieners en een enkele expliciete penetratie. De kracht van Lellebelle ligt echter in het feit dat de film de discussie die ongetwijfeld zal ontstaan op elke manier overstijgt. Kamp is erin geslaagd van de film, die op voorhand werd aangekondigd als een pornofilm, vooral een lief en meeslepend portret te maken van de 19-jarige Belle (sterk gespeeld door Anna Raadsveld), die voor het eerst in contact komt met seks en seksualiteit. Belle is een technisch begaafd violiste, maar heeft moeite gevoel in haar spel te leggen. Een belangrijke auditie in de grote stad, en de daarbij behorende (seksuele) escapades, brengen hier echter verandering in.  

Hoewel het uitgangspunt weinig origineel is en de thematiek al vaker naar het witte doek is vertaald, maakt Lellebelle indruk. Naast de solide regie van Kamp en het sterke spel van Raadsveld zijn hiervoor ook de sfeervolle muziek, pakkende cinematografie en de lichte toon van het scenario verantwoordelijk. De film balanceert vrolijk tussen diverse genres en verbeeldt taboes op een manier die de kijker eerder doet glimlachen dan verontwaardigen.  Lellebelle is niet alleen een lieve en dappere film, maar ook één die herkenbaar is en overtuigt.  

Waardering: *** half   BEELD

Daniel Bouquet voorzag Lellebelle van een sfeervolle cinematografie, die op de DVD prima tot zijn recht komt. Op wat lichte beeldruis na, is de print vrij van beschadigingen. De kleuren ogen mooi natuurlijk en ook op het contrast en de scherpte valt niks aan te merken. Op de DVD is optionele Engelse ondertiteling aanwezig.  

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0- en 5.1-track op de DVD. De kwaliteit van beide sporen is prima. Aangezien er regelmatig gebruik wordt gemaakt van muziek, geniet de 5.1-track de voorkeur. De dialogen zijn goed verstaambaar, klinken en helder en kraakvrij. Beschadigingen zijn afwezig.  

  

EXTRA’S
Via het statische hoofdmenu van de DVD is het mogelijk de film te starten, een scène te selecteren, taal- en geluidsinstellingen te veranderen of de enige extra – de originele trailer (2 minuten) – te selecteren.  

Speelduur
ca. 90 minuten
Distributie
Indies Home Entertainment
Release datum DVD
21 januari 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,85)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Trailer  

Met dank aan Indies Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

2 gedachten over “DVD: Lellebelle

  1. Jammer dat er geen verdere extra’s bij zitten, had best wel wat willen weten over de visie van de regiseusse etc.

  2. Inderdaad zonde, én helaas gebruikelijk bij Nederlandse films.

Reacties zijn gesloten.