web analytics

DVD: M’n Dochter & Ik (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

mndochterenik

FILM
In de jaren negentig werd Nederland getrakteerd op vele succesvolle sitcoms. Eén daarvan was de RTL-serie M’n Dochter & Ik, met in de hoofdrollen Edwin de Vries en Marleen Scholten. In de serie, die uiteindelijk drie seizoenen liep, volgen we een directeur van een reclamebureau en zijn tienerdochter Christien. De vrouw van directeur Simon is al tien jaar dood en langzaamaan begeeft Simon zich weer op het liefdespad, uiteraard onder de kritische blik van zijn dochter. Maar er zijn nog meer mensen die zich met zijn liefdesleven bemoeien.

Wie opgegroeid is midden jaren negentig, kan zich de beslommeringen van Simon en zijn gevolg ongetwijfeld herinneren. Ondanks dat de serie maar drie seizoenen liep, was ze een groot succes en werd ze in de jaren nadien nog vele malen herhaald. Het grootste pluspunt van M’n Dochter & Ik is het spel van Edwin de Vries, die net als in In de Vlaamsche Pot laat zien een uitstekend gevoel voor komedie en timing te hebben. Samen met de jonge en mooie Marleen Scholten zorgt hij voor een fijn hoofdduo. In retrospectief is de bijrol van Catharina Haverkamp iets minder overtuigend. Als au-pair Jeltje is ze iets te nadrukkelijk aanwezig. Hilarisch is M’n Docher & Ik evenmin, maar een lekker tussendoortje is de serie nog steeds.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De serie staat in de originele beeldverhouding op de DVD. De kwaliteit is, rekening houdend met het bronmateriaal, redelijk. Verwacht geen wonderen, maar goed kijkbaar is alles zeker. De dialogen zijn goed verstaanbaar. Ondertiteling en extra’s zijn afwezig.