web analytics

DVD: Moordvrouw (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

moordvrouw

FILM
Na een succesvol eerste seizoen, dat gemiddeld net geen 2 miljoen kijkers trok, werd al snel een tweede seizoen van de politieserie Moordvrouw besteld. Met gemiddeld 1,48 miljoen kijkers werd ook deze reeks niet slecht bekeken, maar de rap dalende kijkcijfers zijn een veeg teken aan de wand: kwalitatief haalt Moordvrouw het niet bij de vele voorgangers of nog lopende politieseries.

In seizoen 2 van Moordvrouw gaan we opnieuw op pad met het uiterst gemotiveerde en professionele rechercheteam onder leiding van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk). Carla en haar rechercheteam betrekken een nieuw pand en verwelkomen Liselotte van Kempen (Fockeline Ouwerkerk), de nieuwe forensisch rechercheur. Fenna (Wendy van Dijk) krijgt onverwacht bezoek van haar vader, maar waarom duikt hij na al die jaren opeens op? Evert (Thijs Römer) is in zijn nopjes met zijn nieuwe vriendin, maar als zijn privéleven zijn werk gaat bepalen, komt hij recht tegenover Carla te staan. De jonge en talentvolle rechercheur Bram Amezian (Achmed Akkabi) krijgt een groot verlies te verwerken en psycholoog Menno de Waard (Porgy Franssen) krijgt last van zijn geweten. Carla bekijkt het allemaal met gemengde gevoelens. Natuurlijk zijn resultaten belangrijk voor deze no-nonsense politiechef, maar de persoonlijke belangen wegen zwaarder dan ooit.

Ondanks de grote namen in de cast weet Moordvrouw de kijker nergens mee te slepen. De beslommeringen van Fenna en haar collega’s blijven grotendeels op afstand, wat met name te wijten is aan de matige scripts. Het gros van de afleveringen van de serie weet nauwelijks te boeien, kent te veel toevalligheden en zijlijntjes in de plot en bevatten te weinig spanning of drama. Hierdoor is het voor de kijker niet alleen moeilijk zich in te leven in de karakters, maar ligt ook het tempo van de afleveringen te laag. Een duidelijke focus ontbreekt, waardoor het geheel in plaats van steeds meer, juist steeds minder de aandacht van de kijker trekt. Een derde seizoen is inmiddels aangekondigd, laten we hopen dat daar een stijgende lijn in te vinden is.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Technisch valt er weinig op de serie en de DVD aan te merken. De 1,78:1 anamorf geschoten beelden ogen mooi scherp en helder en de Dolby Digital 2.0 track doet wat hij moet doen; beschadigingen zijn afwezig en de dialogen zijn goed verstaanbaar. Extra’s zijn afwezig.

moordvrouw2dvd

Speelduur
ca. 402 minuten
Distributie
Dutch Filmworks
Release datum DVD
5 juni 2013
Verpakking
Keepcase met kartonnen omhulsel
Regio
2
Beeld
Anamorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan Dutch Filmworks voor het beschikbaar stellen van deze DVD !