web analytics

DVD: Overspel (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

overspel2

FILM
Het tweede seizoen van de televisieserie Overspel komt wat traag op gang, maar barst daarna in alle hevigheid los. Het was wel nog even puzzelen voor de makers, want een vervolg was in eerste instantie eigenlijk helemaal niet de bedoeling. 

Na de zinderende ontknoping van het eerste seizoen, waarbij hoofdpersonage Iris Hoegaarde (Sylvia Hoeks) neergeschoten werd door de vrouw van Willem Steenhouwer, zien we in het tweede seizoen hoe het Iris en Willem (Fedja van Huêt) verder vergaat na deze ingrijpende gebeurtenis. Al in de eerste minuten van de serie wordt duidelijk dat de twee niet lang van hun geluk kunnen genieten, en nog voor de eerste aftiteling over het scherm rolt, is Willem op mysterieuze wijze verdwenen. Een ontvoering ligt voor de hand. Speelt Iris’ ex (Pepijn) hierin een rol? Of is het toch Willems schoonvader Huub (Kees Prins)? Of heeft Willem er inderdaad – zoals hij in een brief schrijft – gewoon even genoeg van?

Hoewel het tweede seizoen van Overspel even tijd nodig heeft om haar ritme en dynamiek weer te vinden – de eerste paar afleveringen verlopen traag en zijn teleurstellend – komt de schwung er na een tijdje weer goed in. Stapsgewijs wordt steeds meer duidelijk over Willems verdwijning, waarin interessante dubbelrollen ontstaan voor diverse personages. Ook de grotere rol die is toebedeeld aan Guido Pollemans (als zoon van Huub) is een gouden zet van de makers. Samen met Kees Prins zorgt hij voor enkele zeer sterke scènes. Op het acteerwerk valt sowieso weinig aan te merken, al zijn een aantal bijrollen iets te karikaturaal en rechtlijnig om echt indruk te maken. Hoeks wordt niet vaak uitgedaagd, maar kan – naarmate het einde nadert – steeds vaker haar grote klasse laten zien. Na een ietwat moeizaam begin groeit Overspel 2 zo uiteindelijk uit tot meeslepende en vakkundig gemaakte televisie.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente productie mogen verwachten zijn beeld en geluid uitstekend in orde. Beschadigingen zijn afwezig en op kleur- en contrastniveau valt niks aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar. De muziek en geluidseffecten komt helder uit de speakers in Dolby Digital 5.1-vorm. Er is optionele Engelse ondertiteling aanwezig. Als extra treffen we enkel de trailer aan.

overspeldvd

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !