web analytics

DVD: Sinterklaasjournaal – de Meezing Movie

Reacties zijn gesloten

FILM
Nog even snel een cadeautje scoren voor pakjesavond? Het kan, want Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie is nu op DVD verkrijgbaar.

Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie betreft een lange versie (65 minuten) van het Sinterklaasjournaal, dat in aantocht naar het Sinterklaasfeest jaarlijks een aantal weken op televisie te zien is. Dat deze formule niet geschikt is voor een speelfilm lijken de makers zich niet te hebben gerealiseerd. 

Dieuwertje Blok presenteert het journaal, dat verslag doet van Sints reis naar Nederland en tussendoor wat korte nieuwsberichten laat zien. De reis loopt natuurlijk niet gesmeerd – anders zou het immers niet op het nieuws komen. De hoofdpiet wil aan de kijker laten zien hoe groot het ruim van het schip is. Hiertoe verplaatst hij alle pakjes naar het dek. Dan breekt er een storm los: pakjes overboord. De pieten moeten – zonder dat Sinterklaas het merkt – de cadeaus terugvinden. Af en toe wordt deze zoektocht onderbroken om een Sinterklaasliedje te zingen. En dan mag er worden meegezongen, want de tekst komt in beeld.

En dat is eigenlijk de enige troef die de makers in handen hebben. Het feit dat er mag worden meegezongen door het kroost. De plot zelf is saai en de korte items tussendoor slaan als een tang op een varken. Dat krijg je niet weggemoffeld met een paar liedjes.

Waardering: **

De recensie van de film werd geschreven door Fabian Melchers.

BEELD
Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie staat in de originele 1,78:1 beeldverhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van de transfer is prima. Beschadigingen zijn afwezig en de scherpte, het constrat en kleurweergave zijn uitstekend. Er is geen optionele ondertiteling aanwezig voor doven en slechthorenden – op de Sinterklaasliedjes die mogen worden meegezongen na dan.

GELUID
Ook op de geluidsband valt niks aan te merken. Het geluid is vastgelegd in een Dolby Digital 5.1-track, die de dialogen op een heldere manier brengt en de subwoofer actief aanspreekt wanneer de liedjes worden ingezet.

EXTRA’S
De DVD start op met promotionele trailers. Via het menu is het vervolgens mogelijk de film te starten, een scène te kiezen of de enige extra – de originele bioscooptrailer – te starten.

Speelduur
ca. 63 minuten
Distributie
Warner Home Entertainment
Release datum DVD
3 november 2010
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Promotrailers
Originele bioscooptrailer

Met dank aan Warner Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !