web analytics

DVD: Smoorverliefd

Reacties zijn gesloten

Smoorverliefd

FILM
Een romantische komedie over gezinsleden die ieder in een eigen crisisperiode zitten, veroorzaakt door nieuwe liefdes, of doordat de oude juist over zijn. Het klinkt een beetje als Alles is Familie, maar het gaat hier om Smoorverliefd. Van plagiaat mag echter niet gesproken worden, want het gaat hier om een remake van de gelijknamige Belgische film uit 2010. Zelfde regisseur, andere cast.

Het verhaal wordt verteld vanuit de jongste dochter, die samenwoont met haar moeder , grote zus en tante. Alle vier hebben ze hun eigen liefdesproblemen, van de eerste vlinders in de buik tot wanhopig zoeken naar de ware. De film lijdt een beetje onder zijn voorspelbaarheid, ook voor de mensen die het origineel niet gezien hebben, maar dat wordt goedgemaakt door het vlotte tempo en de vier vrouwelijke hoofdrolspelers.

Voor een groot deel heeft Smoorverliefd zijn charmante karakter te danken aan de cast, waarin de dertienjarige Beatrice Hillen evenveel weet te ontroeren als Susan Visser en Anna Raadsveld. En ook Anna Drijver is zichtbaar in haar element als losgeslagen tante, hoewel die rol wat meer op de lach inspeelt. Prima voor de afwisseling, en dat heeft deze film genoeg.

De speelse vormgeving is daarbij ook van belang. Met een meer conventionele aanpak zou regisseuse Hilde Van Mieghem door de mand zijn gevallen, vanwege voorspelbare clichés en situaties die soms tegen het groteske aan schuren. Maar door gebruik te maken van kleine animaties en bonte beeldmontages, krijgtSmoorverliefd het licht cartooneske karakter dat het verhaal nodig heeft.

Het mag misschien af en toe een beetje voorspelbaar en mallotig zijn, maar in het geval van Smoorverliefd is dat helemaal niet zo erg.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten, is de transfer vrij van beschadigingen. Het beeld oogt mooi scherp, kleurrijk en heeft een goed contrast. De film staat in de originele verhouding anamorf op de DVD. De Dolby Digital 5.1 track is eveneens uitstekend. Er is optioneel Engelse ondertiteling aanwezig. Als extra treffen we op de DVD een korte making of en de videoclip van de titelsong terug.